Περισσότερα από τους ανθρώπους είναι πλέον τα κινητά τηλέφωνα που υπάρχουν στον πλανήτη γη. Τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών και δημοσιεύει η επιθεώρηση Quartz, πιστοποιούν ότι εντός της παρούσας δεκαετίας ο αριθμός των ενεργών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και των συσκευών κινητής τηλεφωνίας είναι μεγαλύτερος από τον παγκόσμιο πληθυσμό.
Αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάθε κάτοικος του πλανήτη έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι 1,1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν καν πρόσβαση σε ηλεκτρισμό, άρα δεν έχει νόημα να κατέχουν ένα κινητό.
Ο αριθμός των κινητών συνδέσεων είναι τόσο μεγάλος, καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος κατόχων κινητών χρησιμοποιούν δύο συνδέσεις ή και περισσότερες, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Στο τέλος του 2018, η Διεθνής  Ένωση Τηλεπικοινωνιών πιστοποιούσε ότι υπάρχουν περίπου 5,28 δισεκατομμύρια συνδέσεις στο mobile broadband, με το 45% από αυτές, δηλαδή 2,38 δισεκατομμύρια συνδρομητές, να το χρησιμοποιούν για να μπουν στο Facebook τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΗΕ για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πως παρόλο που αποτελεί γενική παραδοχή το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς των κινητών τηλεφώνων πέφτει σε σχέση με το παρελθόν, δείχνει να παραμένει σε τέτοια επίπεδα που εάν τον εξετάσει κανείς συγκριτικά με τον ρυθμό ανάπτυξης του ανθρώπινου πληθυσμού, θα παρατηρήσει ότι τα κινητά αυξάνονται με σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό, χωρίς να φαίνεται κάποιο σημάδι πτώσης του ανοδικού ρυθμού στον ορίζοντα.
Εάν, τώρα, λάβει κανείς υπόψη του και τις έρευνες αγοράς που δείχνουν ότι στο πεδίο των smartphones τo Android είναι το λειτουργικό σύστημα που κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο, τότε θα μπορούσαμε να πούμε, εν είδει αστεϊσμού, ότι στον πλανήτη Γη κατοικούν περισσότερα… Androids παρά άνθρωποι!

(in.gr)