Η Apple τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει το λανσάρισμα τριών νέων συσκευών iPhone, πρακτική που αναμένεται να εφαρμοστεί και για τη σειρά συσκευών του 2019.
Αφού θα ακολουθηθεί η τακτική του παρελθόντος είναι προφανές ότι τα νέα smartphones της Apple θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο του 2019. Παράλληλα, όπως έγινε το 2017 και το 2018, η σειρά των νέων συσκευών iPhone λογικά θα απαρτίζεται από τρία μοντέλα. Η διαφορά είναι ότι τα μοντέλα του 2019 θα έχουν μία ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή.
Με δεδομένο ότι οι πωλήσεις iPhone έπεσαν κατά 15%, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Ιανουάριο, και με δεδομένη επίσης την έντονη πίεση από τον ανταγωνισμό (Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo) είναι πρόδηλο ότι η σειρά των φετινών iPhones είναι… καταδικασμένη να πετύχει υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Μάλιστα, η εμφάνιση των πρώτων αναδιπλούμενων συσκευών smartphone δημιουργεί πρόσθετη πίεση στην Apple ώστε να επανακάμψει στον τομέα της καινοτομίας.
Ήδη στον αμερικανικό Τύπο έχει αρχίσει μία καταγραφή των προβλέψεων για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μελλοντικών iPhones. Σύμφωνα με την Wall Street Journal και το Bloomberg η διάδοχη σειρά θα αποτελείται από τρία μοντέλα, ακολουθώντας το μοτίβο που είδαμε πρώτη φορά το 2017 με την τριπλέτα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X και ξανά το 2018 με τα iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max.
Βασικό στοιχείο στα νέα μοντέλα αναμένεται να είναι η τριπλή κύρια κάμερα που θα αποτελεί και άμεση απάντηση στις πρόσφατες υλοποιήσεις των Samsung και Huawei. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι αυτή η τριπλή κάμερα να αποτελέσει εξοπλισμό μόνο του κορυφαίου μοντέλου της σειράς, δηλαδή του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το iPhone XS Max. Η ύπαρξη τρίτου φακού στο σύστημα κάμερας αναμένεται να προσδώσει μεγαλύτερο οπτικό πεδίο λήψης καθώς και καλύτερο zoom (μεγέθυνση εικόνας)
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων TF International Securities το μέγεθος των iPhones του 2019 θα παραμείνει το ίδιο με τα σημερινά μοντέλα. Επίσης, είναι πιθανό φέτος να χρησιμοποιηθούν πάνελ οθονών τεχνολογίας OLED (Organic Light Emitting Diode) και για τα τρία μοντέλα, ακόμη και αυτά που θα κοστολογηθούν χαμηλότερα. Οι οθόνες τεχνολογίας OLED θεωρητικά προσφέρουν πιο «βαθιά» απόδοση του μαύρου και πιο έντονα χρώματα σε σχέση με τις οθόνες τεχνολογίας LCD (Liquid Crystal Display). Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος μόνο το iPhone XR διαθέτει που χρησιμοποιεί πάνελ τεχνολογίας LCD.
Ένα άλλο πεδίο όπου εκτιμάται ότι θα επέλθει βελτίωση είναι η Face ID κάμερα των συσκευών ενώ θεωρείται βέβαιο από πολλούς αναλυτές ότι μία εξαιρετικά προηγμένη εμπρόσθια 3D κάμερα θα κάνει την εμφάνισή της στα μοντέλα του 2020. Αυτή η τελευταία λύση θα προσδίδει καλύτερη απόδοση σε επίπεδο επαυξημένης πραγματικότητας, αν και το Bloomberg εκτιμά ότι ίσως εφαρμοστεί αρχικά σε ένα νέο μοντέλο iPad πριν περάσει και στα iPhones.
Ένα χαρακτηριστικό που έχει ενσωματώσει ο ανταγωνισμός στις συσκευές του αλλά όχι η Apple είναι αυτό της δυνατότητας αντίστροφης ασύρματης φόρτισης. Η ικανότητα δηλαδή μία συσκευή να μπορεί να φορτίζει ασύρματα άλλες συμβατές συσκευές. Είναι ένα χαρακτηριστικό που είδαμε στο Huawei Mate 20 Pro, ενώ και το νέο Galaxy S10 μπορεί να φορτίζει συσκευές συμβατές με το πρότυπο Qi όπως το Galaxy Watch Active και τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds απλά ακουμπώντας τα στην πλάτη του S10. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Mac η συγκεκριμένη δυνατότητα θα έρθει και στα νέα iPhones.
Τέλος, το Bloomberg θεωρεί πολύ πιθανό φέτος η Apple για πρώτη φορά να επιλέξει την υποδοχή USB-C για την φόρτιση των συσκευών αντί για την καθιερωμένη δική της πρόταση (υποδοχή Lightning). Σε επίπεδο εμφάνισης δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max του 2018. Οι περισσότεροι αναλυτές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι οι σημαντικότερες, σχεδιαστικές, αλλαγές θα έλθουν το 2020 όταν η εταιρεία αναμένεται να λανσάρει και το πρώτο της 5G μοντέλο. Φυσικά, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν βελτιωμένοι επεξεργαστές, μνήμες και μπαταρίες.
Το σίγουρο είναι ότι τους επόμενους μήνες και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πληθύνουν οι διαρροές αλλά και οι αναλύσεις σχετικά με τα επερχόμενα iPhones της Apple.

naftemporiki.gr