Η Apple φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός νέου, χαμηλού κόστους iPhone με απώτερο στόχο να μπορέσει να επιτύχει ανάκαμψη στα μερίδια αγοράς που τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει την κατιούσα.
Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμά της η Nikkei Asian Review, εκτιμώντας παράλληλα ότι το νέο τηλέφωνο της Apple αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του την ερχόμενη άνοιξη και θα είναι στην ουσία μία ανανεωμένη και εκσυγχρονισμένη έκδοση του iPhone SE του 2016, του οποίου η τιμή προσδιοριζόταν στα 399 δολάρια.
Το δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας επικαλείται τρεις πηγές πληροφόρησης οι οποίες συμφωνούν ότι η εν λόγω συσκευή θα έχει μέγεθος ανάλογο του iPhone 8, που κυκλοφόρησε το 2017 και το οποίο εξοπλιζόταν με οθόνη διαγωνίου 4,7 ιντσών. Παρόλα αυτά δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα τιμή ή πιθανή ονομασία του νέου μοντέλου.
Ωστόσο, αναφέρεται ότι η νέα συσκευή θα ενσωματώνει τα περισσότερα από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί η αμερικανική για τα σημερινά μοντέλα, εκτός βέβαια από τις OLED οθόνες γιατί σε αυτή την περίπτωση προφανώς το κόστος θα ανέβαινε σημαντικά.
Όπως αναφέρει ο Business Insider, η Apple βλέπει το τελευταίο διάστημα τις επιδόσεις του τομέα smartphones να βαίνει συνεχώς μειούμενος, όχι βέβαια σε επίπεδο εσόδων αλλά σε επίπεδο όγκου πωλήσεων. Τον περασμένο μήνα η Apple «κατρακύλησε» στην τέταρτη θέση πίσω από τις Samsung, Huawei και Oppo. Σε αυτό το πλαίσιο αναλυτές της GF Securities εκτιμούν ότι ένα λανσάρισμα οικονομικού iPhone μέσα στην άνοιξη θα μπορούσε να αποτελέσει ένεση εσόδων για την Apple.
 «Το φθηνότερο iPhone θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «πυροδότηση» των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, αν τα νέα premium iPhones δεν έχουν καλές εμπορικές επιδόσεις τους προσεχείς φθινοπωρινούς μήνες», αναφέρει ο αναλυτής της GF Securities, Jeff Pu. Να υπενθυμίσουμε ότι τα εν λόγω premium iPhones θα παρουσιαστούν επίσημα την προσεχή εβδομάδα.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους φήμες ή δημοσιεύματα εμφανίζονται συχνά, ήδη από τα τέλη του 2018, όταν δηλαδή τερματίστηκε η παραγωγή του αρχικού iPhone SE το οποίο κατάφερε να πουλήσει σε παγκόσμια κλίμακα περίπου 40 εκατομμύρια τεμάχια.

naftemporiki.gr