Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Τελευταίο σαββατοκύριακο πριν μπει ο Σεπτέμβρης κι επιστρέψουμε στην καθημερινότητα! Επιτρέψτε μου να αφιερώσω τις προτάσεις μου στους μικρούς μας φίλους λίγο πριν ξαναπιάσουν τα σχολικά τους βιβλία.

1-«Τα κακά παιδιά: Επεισόδιο 1» του συγγραφέα Aaron Blabey που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρισιάνου. Τη μετάφραση επιμελήθηκε ο Θεοδόσης Βολκώφ. Σε εικονογράφηση του συγγραφέα. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 7+.

O κύριος Λύκος, ο κύριος Καρχαρίας, ο κύριος Φίδης κι ο κύριος Πιράνχας είναι η συμμορία «Τα κακά παιδιά» αλλά θέλουν να γίνουν ήρωες κάνοντας το καλό.

Ένα αστείο, σκανταλιάρικο και κουλ παιδικό ανάγνωσμα με περιπέτεια, δράση, ανατροπές, ένταση, απρόοπτα και φυσικά αστείρευτο χιούμορ.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική σειρά βιβλίων για όσα μικρά αγαπούν τη δράση και το μυστήριο. Καλογραμμένη, με όμορφη πλοκή, συνδυασμένη με εξαιρετική εικονογράφηση κι απρόσμενο τέλος, ό, τι πρέπει για να μην μπορείς να σταματήσεις την ανάγνωση. Σαν κόμικ!

Κάθε βιβλίο της σειράς είναι και μια αυτόνομη περιπέτεια της αχτύπητης ομάδας που μπορεί να κάνει τα πάντα. Μέχρι και να σώσει τον κόσμο από κάθε καταστροφή. Τίποτα δεν μοιάζει απαγορευτικό για κείνους. Αποδεχτείτε τους όπως πραγματικά είναι...

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ελάτε να γνωρίσουμε… «Τα κακά παιδιά»! Η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά βιβλίων του Aaron Blabey, που αγαπήθηκε από μικρούς (αλλά και μεγάλους) σε όλο τον κόσμο, επιτέλους και στα ελληνικά!

O κύριος Λύκος. Ο κύριος Καρχαρίας. Ο κύριος Φίδης. Ο κύριοςμ Πιράνχας. Μια αχτύπητη συμμορία. Είναι «Τα κακά παιδιά» και τους ξέρουν όλοι…

Είναι τρομακτικοί και απίστευτα επικίνδυνοι και… πώς αλλιώς να το πούμε… Κακά παιδιά. Έλα όμως που αυτοί οι τύποι θέλουν να γίνουν ήρωες. Ναι, καλά διαβάσατε: Η-ΡΩ-ΕΣ. Και θα σας το αποδείξουν κάνοντας καλές πράξεις… είτε σας αρέσει είτε όχι. Προσδεθείτε για το πιο αστείο, το πιο σκανταλιάρικο και το πιο κουλ βιβλίο όλων των εποχών. Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε «Τα κακά παιδιά»!

Περιπέτεια, δράση, ανατροπές, απρόοπτα και φυσικά αστείρευτο χιούμορ. Τα κακά παιδιά σε συναρπαστικές περιπέτειες!

Συγγραφέας: Aaron Blabey

ISBN: 9789605835910

Αρ. σελίδων: 144

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Παρισιάνου

https://www.parisianou.gr/el/products/%CF%84%CE%B1-
%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B1-
%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-the-
bad-guys-
%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE
%B4%CE%B9%CE%BF-1-1%CE%B7-
%CE%B5%CE%BA%CE%B4

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Aaron Blabey είναι Αυστραλός συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Είναι ο δημιουργός τριών παιδικών σειρών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Γεννήθηκε το 1974 κι ασχολήθηκε και με την ηθοποιία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Οι σειρές παιδικών βιβλίων του είναι εξαιρετικά δημοφιλείς με πωλήσεις συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στον κόσμο.

2-«Τα κακά παιδιά: Επικίνδυνες αποστολές, Επεισόδιο 2» του συγγραφέα Aaron Blabey που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρισιάνου. Τη μετάφραση επιμελήθηκε ο Θεοδόσης Βολκώφ. Η εικονογράφηση είναι του συγγραφέα. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 7+.

Η πιο ηρωική συμμορία της πόλης μπλέκεται σε νέες, ακόμη πιο αστείες περιπέτειες στο δεύτερο επεισόδιο της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς βιβλίων του Aaron Blabey “The bad guys”.

10.000 κοτόπουλα είναι φυλακισμένα σε ένα υπερσύγχρονο ορνιθοτροφείο υψίστης ασφαλείας περιμένουν τους σωτήρες τους. ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ επιστρέφουν με νέες προσθήκες, με μεγάλα κέφια και πάνω στην ώρα! Γιατί τώρα ακριβώς τους χρειαζόμαστε περισσότερο! Μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουν!

Το βιβλίο αυτό -όπως όλα της σειράς- είναι εξαιρετικά εύκολο στην ανάγνωση και εξαιρετικό για τα παιδιά που ασχολούνται με τα βιβλία κεφαλαίων, καθώς δεν υπάρχουν πολλές λέξεις σε κάθε σελίδα. Μοιάζει με graphic novel, απλά με περισσότερο κείμενο. Το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ επιστρέφουν με επικίνδυνες αποστολές! Το δεύτερο επεισόδιο της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς βιβλίων του Aaron Blabey, που αγαπήθηκε από μικρούς (αλλά και μεγάλους) σε όλο τον κόσμο, επιτέλους και στα ελληνικά!

10.000 κοτόπουλα είναι φυλακισμένα σε ένα υπερσύγχρονο ορνιθοτροφείο υψίστης ασφαλείας! Ποιος μπορεί να τα σώσει; Μα φυσικά, μόνο ο κύριος Λύκος, ο κύριος Καρχαρίας, ο κύριος Πιράνχας και ο κύριος Φίδης… επίσης γνωστός και ως «Κοτοπουλοφάγος». Τι μπορεί να πάει στραβά;

Ετοιμαστείτε να ξεκαρδιστείτε στα γέλια καθώς η πιο ηρωική συμμορία της πόλης μπλέκεται σε νέες, ακόμη πιο αστείες περιπέτειες!

Συγγραφέας: Aaron Blabey

ISBN: 9789605835927

Αρ. σελίδων: 144

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Παρισιάνου

https://www.parisianou.gr/el/products/9789605835927

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Aaron Blabey είναι Αυστραλός συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Είναι ο δημιουργός τριών παιδικών σειρών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. ​

Γεννήθηκε το 1974 κι ασχολήθηκε και με την ηθοποιία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Οι σειρές παιδικών βιβλίων του είναι εξαιρετικά δημοφιλείς με πωλήσεις συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς παιδικών  βιβλίων στον κόσμο.

3-«Βούλα, η λιμπελούλα» από τη σειρά παραμυθιών “Τα ζουζουνάκια” που περιέχει τρυφερές, χιουμοριστικές ιστοριούλες με χαρούμενα ζωάκια για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, με πρωταγωνιστές ζουζούνια, έντομα και ζωάκια που τόσο αρέσουν στα παιδιά. Σε κείμενο και εικονογράφηση του Antoon Krings και μετάφραση από τη Βίκυ Τσιώρου, μια παλιότερη κυκλοφορία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.

Μέσα από τις περιπέτειες κάθε βιβλίου, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να κάνουν φίλους και να ζουν αρμονικά με όλους. Η Βούλα είναι μια λιμπελούλα που απολαμβάνει τη μοναξιά της στο μικρό της σπιτάκι στη λίμνη που ζει. Δεν της αρέσει καθόλου η φασαρία. Κάθε καλοκαίρι όμως…

Πώς θα αντιμετωπίσει τους φασαριόζους γυρίνους των γύρω νούφαρων που συνεχώς πολλαπλασιάζονται; Θα μπορέσουν να ζήσουν αρμονικά όλοι μαζί;

Η σειρά αποτελείται από ιστοριούλες αλληλεγγύης, φιλίας, χαράς, αγάπης, απογοήτευσης, μοναξιάς, περιπέτειας, χορού και τραγουδιού. Απλά διδακτικά παραμυθάκια με έντονα μηνύματα. Τα ζωντανά κείμενα και οι τρυφερές και κλασικές πολύχρωμες εικόνες του συγγραφέα έχουν λατρευτεί από χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι καλογραμμένο, δοσμένο με τόσες λεπτομέρειες και παιδικότητα που όλοι θα ήθελαν να γνωρίσουν την πρωταγωνίστρια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τρυφερές, χιουμοριστικές ιστοριούλες με χαρούμενα ζωάκια για μικρά παιδιά. Τη Βούλα τη λιμπελούλα, το Μηνά τον κηφήνα, τον Άρη το σαλιγκάρι, το Ματθαίο το σκαραβαίο, το Βλάση το βάτραχο, τη Σούλα τη μελισσούλα…

Συγγραφέας: Antoon Krings

ISBN: 9789604120994

Αρ. σελίδων: 28

Έτος έκδοσης: 2002

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-
biblia/eikonografimena-biblia-gia-paidia/voyla-i-limpeloyla/

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Antoon Krings γεννήθηκε το 1962 στο Φουρμί της Γαλλίας, από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα Δανό. Σπούδασε γραφιστικές τέχνες στην Ανώτατη Σχολή Γραφικών Τεχνών (ESAG) και αρχικά εργάστηκε ως σχεδιαστής υφασμάτων στον οίκο μόδας του Εμανυέλ Ουνγκαρό. Το 1989 αποφάσισε να αφοσιωθεί στο γράψιμο και στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Το 1994 άρχισε να σχεδιάζει για την παιδική σειρά του εκδοτικού οίκου Gallimard.

Τον επόμενο χρόνο δημιούργησε τη σειρά Drôles de Petites Βêtes (ελληνική απόδοση: Τα Ζουζουνάκια) η οποία έγινε διάσημη και αριθμεί περισσότερους από 60 τίτλους, ενώ κυκλοφόρησε και σε τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια. Το 2010 του απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου εικονογράφου στο 22o Φεστιβάλ Κόμιξ του Sollies.

4-«Τα κακά παιδιά: Η τριχόμπαλα αντιτίθεται, Επεισόδιο 3» του συγγραφέα Aaron Blabey που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρισιάνου. Τη μετάφραση επιμελήθηκε ο Θεοδόσης Βολκώφ. Η εικονογράφηση είναι του ίδιου του συγγραφέα. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 7+.

Συνεχίζοντας τις καλές πράξεις, η παρέα τα βάζει μ’ ένα ινδικό χοιρίδιο που περνά στην αντεπίθεση. Ποιο θα είναι το ...ξεκαρδιστικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά;

Η δράση και το χιούμορ εναλλάσσονται διαρκώς και το αποτέλεσμα εγγυημένο. Αυτή η παιδική σειρά βιβλίων έχει ακόμα πολλά να δώσει όσο οι περιπέτειες των πρωταγωνιστών της είναι ασταμάτητες!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ επιστρέφουν με μεγάλα κέφια και πάνω στην ώρα! Γιατί τώρα ακριβώς τους χρειαζόμαστε περισσότερο!

Ο κύριος Λύκος και τα κακά, τα πολύ κακά φιλαράκια του είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις καλές πράξεις (είτε σας αρέσει είτε όχι) και να σώσουν τον κόσμο! Όμως απ’ ό, τι φαίνεται τα έβαλαν με το λάθος ινδικό χοιρίδιο!​ Κι αυτή η μικρή μοχθηρή τριχόμπαλα θέλει εκδίκηση.​ Θα επιβιώσουν οι φίλοι μας; Θα γίνουν ήρωες; Και θα σταματήσουν επιτέλους να προσπαθούν να φάνε ο ένας τον άλλον;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι εσείς θα ξεραθείτε στα γέλια.​ Περιπέτεια, δράση, ανατροπές, απρόοπτα και φυσικά αστείρευτο χιούμορ.​

Το τρίτο επεισόδιο της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς βιβλίων του Aaron Blabey, που αγαπήθηκε από μικρούς (αλλά και μεγάλους) σε όλο τον κόσμο, είναι γεγονός!

Συγγραφέας: Aaron Blabey

ISBN: 9789605836436

Αρ. σελίδων: 144

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Παρισιάνου

https://www.parisianou.gr/el/products/%CF%84%CE%B1-
%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B1-
%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-the-
bad-guys-%CE%B7-
%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%87%CE%BF%CE%BC%CF
%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1-
%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF
%84%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-
%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE
%B4%CE%B9%CE%BF-3-1%CE%B7-
%CE%B5%CE%BA%CE%B4

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Aaron Blabey είναι Αυστραλός συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Είναι ο δημιουργός τριών παιδικών σειρών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Γεννήθηκε το 1974 κι ασχολήθηκε και με την ηθοποιία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Οι σειρές παιδικών βιβλίων του είναι εξαιρετικά δημοφιλείς με πωλήσεις συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στον κόσμο.

5-«Τα κακά παιδιά: Η επίθεση των Γατοζόμπι, Επεισόδιο 4» του συγγραφέα Aaron Blabey, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρισιάνου. Τη μετάφραση επιμελήθηκε ο Θεοδόσης Βολκώφ. Η εικονογράφηση είναι του συγγραφέα. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 7+.

Ο κόσμος στο χείλος της καταστροφής! Ο κύριος Λύκος και η παρέα του είναι οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν. Γατάκια ζόμπι όμως, ετοιμάζονται να κατακλύσουν τη γη και να κατασπαράξουν τους πάντες! Ο κακός χαμός... Τα πιο κακά καλά παιδιά του κόσμου αντιμετωπίζουν κάτι τρομερά τέρατα που νιαουρίζουν, δημιουργήματα του παράφρονα Μαρμελάδα!

Περιπέτεια, δράση, ανατροπές, απρόοπτα και φυσικά αστείρευτο χιούμορ περιέχει κι αυτό το βιβλίο της σειράς. Οι μικροί μας φίλοι δε θα μπορούν μνα το αφήσουν απ’ τα χέρια τους!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ επιστρέφουν και τα ψέματα τελειώνουν. Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και ο κύριος Λύκος και η παρέα του είναι οι μόνοι που μπορούν να τον σώσουν.

Έφτασε η αποκάλυψη των γατοζόμπι! Γατάκια ζόμπι ετοιμάζονται να κατακλύσουν τη γη και να κατασπαράξουν τους πάντες! Πρέπει να πανικοβληθείτε; Πρέπει να βάλετε τα κλάματα; Πρέπει να τα κάνετε πάνω σας; Όχι βέβαια! Απλώς χαλαρώστε και παρακολουθήστε τον κακό χαμό καθώς τα πιο κακά καλά παιδιά του κόσμου αντιμετωπίζουν κάτι τρομερά τέρατα που νιαουρίζουν, δημιουργήματα του παράφρονα Μαρμελάδα!

Περιπέτεια, δράση, ανατροπές, απρόοπτα και φυσικά αστείρευτο χιούμορ. Το τέταρτο επεισόδιο της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς βιβλίων του Aaron Blabey, που αγαπήθηκε από μικρούς (αλλά και μεγάλους) σε όλο τον κόσμο, σας περιμένει!

Συγγραφέας: Aaron Blabey

ISBN: 9789605836443

Αρ. σελίδων: 144

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Παρισιάνου

https://www.parisianou.gr/el/products/%CF%84%CE%B1-
%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B1-
%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-the-
bad-guys-%CE%B7-
%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE
%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-
%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B6%CE%BF%C
E%BC%CF%80%CE%B9-
%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE
%B4%CE%B9%CE%BF-4-1%CE%B7-
%CE%B5%CE%BA%CE%B4

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Aaron Blabey είναι Αυστραλός συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Είναι ο δημιουργός τριών παιδικών σειρών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Γεννήθηκε το 1974 κι ασχολήθηκε και με την ηθοποιία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Οι σειρές παιδικών βιβλίων του είναι εξαιρετικά δημοφιλείς με πωλήσεις συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στον κόσμο.