Οι βιβλιοπροτάσεις του Σαββατοκύριακου

Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα κι Ελένη. Το Σαββατοκύριακο αυτό γιορτάζει η μισή Ελλάδα. Ποια πιο κατάλληλη ευκαιρία να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να τους δωρίσουμε ένα ξεχωριστό βιβλίο; Μια μικρή κίνηση αγάπης με ό, τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στους λογοτεχνικούς κόλπους.

1-«Για μια πατρίδα» είναι το νέο βιβλίο της συγγραφέως Άσης Κιούρα που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΕΞΗ. Βασισμένο σε μία αληθινή ιστορία, μάλιστα.

Η Ελλάδα είναι τα παιδικά μου χρόνια. Το καταφύγιό μου, όταν έχω στεναχώριες. Κάθε φορά που επιστρέφω τα χέρια μου ακουμπάνε στον ουρανό και η ψυχή μου τον Θεό. Αυτή είναι η πατρίδα μου.

Εξάλλου, πατρίδα είναι η γλώσσα που μιλάς στα όνειρά σου. Άνθρωποι που «εξαναγκάστηκαν» σε προσφυγιά. Αυτή είναι η μοίρα των ανθρώπων μιας φτωχής πατρίδας. Ν’ αφήνουν πίσω όσα αγαπούν και νοσταλγούν. Με μόνο σύμμαχό τους τις μνήμες. Για μια δουλειά, για λίγο ανθρωπιά μέχρι να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω, στη μόναδική πατρίδα τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μου μιλούσε για τη Γη της Επαγγελίας. Δεν ήθελα να φύγω από το νησί μου, όμως τον αγαπούσα πολύ. Έχασα το αγέννητο παιδί μας στα μέσα του ταξιδιού πάνω σε μια άγνωστη θάλασσα. Τον κατηγόρησα για πολλά. Υπήρξα σκληρή και άδικη μαζί του…

Μαζί με άλλους, ακολούθησα τη μοίρα των ανθρώπων μιας φτωχής πατρίδας. Τα άφησα όλα πίσω. Όσα αγάπησα, όσα νοσταλγούσα. Όμως δεν ξέχασα… Δεν ξέχασα ποτέ τα γεμάτα πόνο λόγια του πατέρα και της μάνας. Τα θλιμμένα μάτια όσων αγάπησα. Δεν ξέχασα ποτέ τις στιγμές του αποχαιρετισμού. Οι θύμησες με συντρόφευαν σε κάθε βήμα. Αυτές ήταν η δύναμή μου.

Δεν ζητιάνεψα χάρες. Ανθρωπιά και δουλειά ζητούσα. Να μαζέψω λίγα χρήματα και να γυρίσω πίσω… Δεν ήμουν μόνο εγώ… Μια οικογένεια γίναμε όλοι οι ξενιτεμένοι… Αν τα καταφέραμε; Ίσως. Μπορέσαμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αν μπορείς να το πεις αυτό νίκη. Όμως ξεριζώσαμε από μέσα μας όλη την ξεγνοιασιά, την τρυφερότητα, το σπίτι της μόνης μας πατρίδας.

Τώρα, στα βαθιά γεράματα, γύρισα εδώ που γεννήθηκα, στον τόπο που με ανέστησε. Ψιθυρίζω «Ελλάδα» και τα μάτια μου πλημμυρίζουν δάκρυα, καθώς αντικρίζω για στερνή φορά το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας…

Όλα έγιναν για μια πατρίδα…

Συγγραφέας: Άση Κιούρα

ISBN: 978-618-5240-53-0

Αρ. σελίδων: 467

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: ΕΞΗ

https://www.ekdoseiseksi.gr/shop/%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%b
b%ce%b9%ce%b1/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%
ce%b9%ce%ba%ce%ae-
%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce
%bd%ce%af%ce%b1/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-
%ce%bc%ce%b9%ce%b1-
%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b1/?fbcl
id=IwAR2Wv1MexpPDVyEV2xWC5ZRXGQogiDCyq992-
j2_eIJ0k8cBP7IpmIyWhmY

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Άση Κιούρα γεννήθηκε το 1972 σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Γερμανίας.Μένει μόνιμα στην Κομοτηνή, είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Το 1990 έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις ως μαθήτρια εξωτερικού και εισήχθη στο Α.Π.Θ., στο τμήμα της Νομικής, από όπου πήρε πτυχίο. Η συγγραφή είναι ένα εγχείρημα που τη γεμίζει δημιουργική χαρά.


2-«Στον 5ο όροφο της Νομικής» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα Χρήστου Μαρκογιαννάκη και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μίνωα. Στην πρώτη του εμφάνιση στα ελληνική γράμματα, με το καθαρά αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προσεγγίζει το αντικείμενο των σπουδών του, την Εγκληματολογία, από μια φρέσκια μυθιστορηματική σκοπιά, εισάγοντας τον αναγνώστη στην επιστήμη του και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

Δύο νεκροί, στον 5ο όροφο της Νομικής Σχολής Αθηνών, στον τομέα Εγκληματολογίας. Μια καθηγήτρια κι ένας διδάκτορας. Η «Οχιά», κατά κόσμον καθηγήτρια Λαμπρινή Σιώμου και ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης εντοπίζονται δολοφονημένοι στο ίδιο σημείο, την ίδια ώρα. Ο προσεχτικός κι οξυδερκής αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τον διπλό φόνο. Μυστικά, κίνητρα, ενδείξεις, αποδείξεις, κρούσματα διαπλοκής και προσωπικών εμπαθειών, αγωνία και απόδοση δικαιοσύνης σ’ ένα χιτσκοκικό σκηνικό.

Ένα ψυχογράφημα ηρώων πλούσιο -άνευ υπερβολικών αναλύσεων-, με κοφτερή γλώσσα, με λιτό λόγο. Χωρίς υπερβολές, ο συγγραφέας προβαίνει σε μια ουσιαστική ενασχόληση με την σωστή μέθοδο εξιχνίασης ενός περίεργου εγκλήματος και σε αναφορές σε κοινωνικά προβλήματα, που κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολογίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας. Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδοξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών, και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

Συγγραφέας: Χρήστος Μαρκογιαννάκης

ISBN: 978-618-02-1867-1

Αρ. σελίδων: 348

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Μίνωας

https://minoas.gr/product/ston-5o-orofo-tis-nomikis/?fbclid=IwAR3xbBFlLuCPNyX8eOpmDqI7xdGM0hRtSq4ZS0ldR_gFaztkWnPmQ6w84Wc

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα.Είναι συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευστής της έννοιας criminart και μέλος της Crime Writers’ Association.Το Μυθιστόρημα με κλειδί είναι το τρίτο του αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοσή του στα γαλλικά.


3-«Η Πηνελόπη στη Χίο» είναι το νέο εφηβικό βιβλίο του Κώστα Στοφόρου και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος. Μια διαφορετική νεανική πρόταση. Ένα εκπαιδευτικό βιβλίο, με ιστορικές πινελιές, γραμμένο με αφορμή το ταξίδι στη Χίο -που τελούσε ακόμα υπό οθωμανική κυριαρχία- της Πηνελόπης Δέλτα το 1886. Εστιάζει σε μια άγνωστη περίοδο της συγγραφέως. Ιστορία σε παράλληλη δράση με μυθοπλασία από το ημερολόγιο και τις πρώτες μνήμες της Πηνελόπης Δέλτα. Προϊόν προσωπικής έρευνας και μελέτης της χιώτικης ιστορίας.

Στοιχεία του συγκεκριμένου αναγνώσματος και πραγματικά περιστατικά προέρχονται από τις «Πρώτες ενθυμήσεις» της Π. Σ. Δέλτα (Εκδόσεις Ερμής, επιμέλειας Π. Α. Ζάννα). Καθώς και ο «Τρελαντώνης» της ίδιας.

Για τη Χίο της εποχής αντλήθηκαν πολλές πληροφορίες από το «Αρχιπέλαγος» του Π. Κ. Ενεπεκίδη (Εκδόσεις της Εστίας), όπου μεταφέρει τα όσα καταγράφει ο μεγάλος βυζαντινολόγος Κάρολος Κρουμπάχερ στο οδοιπορικό του Griechische Reise που εκδόθηκε στο Βερολίνο το 1886, χρονιά που συμπίπτει με το ταξίδι της Πηνελόπης Δέλτα στη Χίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η δωδεκάχρονη Πηνελόπη φτάνει για πρώτη φορά στη Χίο με λαχτάρα και δέος, μιας και έχει ακούσει τόσα για το νησί των παππούδων της. Γνωρίζει από κοντά τις ομορφιές του τόπου, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων του, ανακαλύπτει τους λαλάδες και τα χιώτικα μανταρίνια, μαθαίνει για την καλλιέργεια της μαστίχας και... ερωτεύεται.

Το βιβλίο, αν και προϊόν μυθοπλασίας, αναφέρεται σε ένα πραγματικό ταξίδι της Πηνελόπης Δέλτα στη Χίο το καλοκαίρι του 1886. Μέσα από τις σελίδες του γνωρίζουμε πτυχές της προσωπικότητας της μεγάλης μας συγγραφέα, καθώς πολλά στοιχεία έχουν αντληθεί από το έργο της.

Μαθαίνουμε επίσης για τη μεγάλη σφαγή και την καταστροφή του νησιού το 1822, με αφορμή τα 200 χρόνια από το τραγικό γεγονός που ενέπνευσε τον Γάλλο ζωγράφο Ευγένιο Ντελακρουά να δημιουργήσει τον πίνακα «Η σφαγή της Χίου» και ξεσήκωσε φιλελληνικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη.

Συγγραφέας: Κώστας Στόφορος

ISBN: 978-960-04-5253-2

Αρ. σελίδων: 104

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Κέδρος

https://www.kedros.gr/product/9169/i-pinelopi-sti-xio.html?fbclid=IwAR0dfwrxiVWn1HHoaB365bnduQVJ3-y5cCmI2nt9qYT6g0a33hqPeozpuSw

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Κώστας Στοφόρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση. Συνεργάζεται με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και
Εκπαίδευσης, και γράφει στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά κυρίως για θέματα βιβλίου και πολιτισμού.

Έχει γράψει τη σειρά βιβλίων «Ημερολόγιο ενός πατέρα», παραμύθια και ιστορίες για παιδιά και νέους, αλλά και βιβλία για ενηλίκους. Συμμετέχει με κείμενά του σε συλλογικά έργα, ενώ έχει μεταφράσει, σε συνεργασία με τη Χριστίνα Μαρκουλάκη, το παραμύθι του Hans Christian Andersen Το σπαρματσέτο, Εκδόσεις Open Book, 2013. Έχει δημιουργήσει την «Παραμυθοκουζίνα» σε συνεργασία με τη ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη.

Φτιάχνει παραμύθια μαζί με τα παιδιά με τη «Μαγική Τράπουλα» και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα.Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Pen Greece και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ).

Από τις Εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα βιβλία του Ο Κώδικας της Λέρου - Περιπέτεια στο νησί της Άρτεμης (2016), Η Πέμπτη πόλη των Δωριέων - Περιπέτεια στην Γκιώνα (2017), Στα ίχνη του Ομήρου - Περιπέτεια στη Χίο (2018), H Σπηλιά του Δράκου - Περιπέτεια στην Καστοριά (2019), Το ελάφι της Ρόδου - Περιπέτεια στα Δωδεκάνησα (2020), Στον ιστό της Αράχνης - Από τη Ρώμη στην Κατάνια και στην Κεφαλονιά (2021) και Η Πηνελόπη στη Χίο (2022).

4-«Μην το σκέφτεσαι! Καλά λες, πώς δεν το σκέφτηκα;» είναι το νέο βιβλίο της ψυχολόγου-νευροψυχολόγου, ψυχοθεραπεύτριας και συγγραφέως Κατερίνας Χατζηκαλλία-Κουνιάκη, το οποίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Μια μαμά και μια κόρη προσπαθούν να διαχειριστούν τα πιο «δύσκολα» συναισθήματα που συχνά όλοι μας βιώνουμε. Αλλά μαζί, κατορθώνουν και βρίσκουν τη λύση! Ένα βιβλίο-κλειδί για να ξεκλειδώσουμε τους εαυτούς μας και τις σχέσεις γονιών-παιδιών, λύνοντας ουσιαστικά τις αγωνίες μας, με δυνατή εικονογράφηση από τη Χλόη Φινν.

Η συγγραφέας, ψυχολόγος, νευροψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια με χιούμορ και απόλυτη αποδοχή στο πώς σκέφτεται ένα παιδί, προτείνει ειλικρίνεια και κατανόηση. Και χρόνο μαζί με το παιδί. Περιγράφει τόσο οικείες οικογενειακές σκηνές, όπου οι γονείς συμβουλεύουν το παιδί να μην στεναχωριέται και να μην σκέφτεται την αιτία που του προκαλεί άγχος και στεναχώρια. Αλήθεια, είναι τόσο απλό; Πώς διαχειρίζεται ο φόβος, οι ανασφάλειες, η αγωνία, τα άγχη και η στεναχώρια; Το έχει κανείς καταφέρει και πώς; Είναι αυτό λύση στην αγωνία του παιδιού;

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Μη στενοχωριέσαι! Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι!» Είναι μια συμβουλή που οι γονείς δίνουμε συχνά στα παιδιά μας για να τα παρηγορήσουμε και να απαλύνουμε τις ανησυχίες τους. Είναι όμως τόσο απλό; Πώς επιτυγχάνεται; Τι θα μπορούσε να αποτελέσει μια αποτελεσματική λύση στην αγωνία του παιδιού μας;

Στο βιβλίο αυτό μια μητέρα και μια κόρη προσπαθούν να διαχειριστούν τα πιο «δύσκολα» συναισθήματα που συχνά όλοι βιώνουμε. Μαζί κατορθώνουν και βρίσκουν τη λύση!Ένα βιβλίο-κλειδί για γονείς και
παιδιά για να ξεκλειδώσουμε τους εαυτούς μας και τις σχέσεις μας, λύνοντας ουσιαστικά τις αγωνίες μας.

Συγγραφέας: Κατερίνα Χατζηκαλλία-Κουνιάκη

ISBN: 9789601699752

Αρ. σελίδων: 32

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Πατάκης

https://www.patakis.gr/product/657646/vivlia-paidika--efhvika-paidikh-neanikh-logotexnia/Mhn-to-skeftesai-Kala-les-pos-den-to-skefthka/?fbclid=IwAR0lgGYhb5HsrZ2bC2NbrfJIr0nzrJHs6g-9MfE7FycQ9LFQSr8nIJTsAXk

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Κατερίνα Χατζηκαλλία-Κουνιάκη είναι MSc ψυχολόγος-νευροψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική ενηλίκων, παιδιών και εφήβων. Εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο και ειδικεύεται στην προσωπική ανάπτυξη, στην ομαδική και οικογενειακή θεραπεία και στην αξιολόγηση προσωπικότητας. Το κύριο ενδιαφέρον της προς το παρόν είναι να βοηθά τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους και να αποκτήσουν υψηλά επίπεδα ανθεκτικότητας.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2001 και απέκτησε Master στην Τεχνητή Νοημοσύνη το 2007 και στην Κλινική Νευροψυχολογία το 2011. Το 2019 ολοκλήρωσε το Diploma Διαπραγματεύσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

5-«Χρόνος δολοφόνος» είναι το νέο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Μισέλ Μπισί και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος. Με το σκοτεινό αλλά ρεαλιστικό ψυχολογικό θρίλερ Χρόνος δολοφόνος τραμπαλιζόμαστε από το παρελθόν στο σήμερα, με φόντο το νησί της Κορσικής. Ζωντανές περιγραφές των τραχέων της τοπίων και ματιές στην ιστορία και τον πολιτισμό της.

Το βιβλίο μιλά για οικογενειακές ρωγμές και φαντάσματα που σε στοιχειώνουν, χωρίς δυνατότητα διαφυγής. Ποιον να εμπιστευτείς και πού να βασιστείς; Ανατροπές και μυστικά που διαρρέουν, αμφισβητώντας όλα όσα πίστευες ότι γνώριζες για το παρελθόν. Εμμονές και πάθη σε αιχμαλωτίζουν μέσα από τους χαρακτήρες των ηρώων του συγγραφέα, το θαλασσινό τοπίο και τις οικογενειακές παραδόσεις.

Έχοντας διαβάσει κι άλλα βιβλία του Bussi, βρήκα το συγκεκριμένο κάπως αργό και σε μερικά σημεία επαναλαμβανόμενο. Ολίγον συνηθισμένο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 27 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΘΑΨΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Το καλοκαίρι του 1989 η δεκαπεντάχρονη Κλοτίλντ κάνει διακοπές με την οικογένειά της στην Κορσική. Σε έναν δρόμο όλο απότομες στροφές το αυτοκίνητό τους βγαίνει από την πορεία του και πέφτει σε γκρεμό.

Επιζεί μόνο η Κλοτίλντ.Είκοσι εφτά χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2016, η Κλοτίλντ επισκέπτεται πάλι την Κορσική μαζί με τον άντρα της και την έφηβη κόρη της. Πιστεύει πως το ταξίδι αυτό θα είναι ένας τρόπος να λυτρωθεί από το παρελθόν και να χτίσει μια γέφυρα επικοινωνίας με την κόρη της.

Να όμως που στο ίδιο ακριβώς μέρος όπου είχε περάσει εκείνο το καλοκαίρι η Κλοτίλντ λαμβάνει ένα γράμμα. Από τη μητέρα της. Που αποκλείεται να είναι ζωντανή. Καθώς ξυπνούν μέσα της εικόνες από το παρελθόν, η Κλοτίλντ αρχίζει να αμφισβητεί τη μνήμη της. Τόσα χρόνια ήταν βέβαιη ότι είχε δει τον πατέρα, τη μητέρα και τον αδελφό της νεκρούς.Τότε ποιος της έστειλε το γράμμα; Και γιατί;

Συγγραφέας: Μισέλ Μπισί

ISBN: 978-960-04-5251-8

Αρ. σελίδων: 624

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Κέδρος

https://www.kedros.gr/product/9173/xronos-dolofonos.html?fbclid=IwAR1C9xhrauzB-YoFoC4az7xClSEW5jrbyQclQpeb79DrxPqH3hq3irzgd9Q

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Μισέλ Μπισί γεννήθηκε στη Λουβιέρ της Γαλλίας το 1965. Είναι καθηγητής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Ρουέν, όπου ηγείται ερευνητικού προγράμματος στο πλαίσιο του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών. Εργάζεται, επίσης, ως πολιτικός αναλυτής, με ειδίκευση στην εκλογική γεωγραφία.

Ξεκίνησε να γράφει λογοτεχνία στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 2006. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πολυάριθμα βιβλία αγωνίας και μυστηρίου, τα οποία έχουν σημειώσει σημαντικές πωλήσεις. Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους και εμπορικούς σύγχρονους Γάλλους συγγραφείς. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας αλλά και με βραβεία αναγνωστών. Βιβλία του κυκλοφορούν σε 37 χώρες.

Από τις Εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα βιβλία του Το κορίτσι της πτήσης 5403 (2015), τα Τρία μαύρα νούφαρα (2016), Το κόκκινο σημειωματάριο (2020) και ο Χρόνος δολοφόνος (2022).

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.