Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Δύο εβδομάδες έμειναν για την Ανάσταση του Κυρίου, ας ευχηθώ αγάπη κι ανάταση ψυχών.

Φαντάζεστε ποια είναι μια απ’ τις αγαπημένες μου απολαύσεις που ηρεμεί τα μέσα μου! Ακολουθούν τα αναγνώσματα που ξεχώρισα και σας προτείνω. Εις το επανιδείν.

1-Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Φέρη Λωτού με τίτλο TWELVE OLYMPIANS PALACE κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος. Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που δε μένει μόνο στον βαρύγδουπο τίτλο. Ειδυλλιακή ατμόσφαιρα δοσμένη με χιούμορ. Εύγε!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Μπουνιά στη μύτη! Τους ξαφνιάζει». Αυτή τη συμβουλή δίνει ο Αριστείδης στη σύζυγό του κάθε καλοκαίρι σε περίπτωση που εμφανιστεί μπροστά της καρχαρίας.
Για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές, το ζεύγος Μπεμπέκου έχει επιλέξει το πεντάστερο Twelve Olympians Palace με φόντο τον Όλυμπο. Το ξενοδοχείο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Αριστείδη, που από τη φύση του είναι γκρινιάρης.

Στο πλευρό του η σύζυγός του Δέσποινα, την οποία λατρεύει. Μειλίχια και δωρική, από τη μία τον βοηθάει να ισορροπεί, από την άλλη η συμπεριφορά της είναι αιτία για εντάσεις. Ψυχοθεραπεύτρια, εγνωσμένου κύρους, δεν εγκαταλείπει τους πελάτες της- με τα απανωτά τηλεφωνήματά τους - ούτε την περίοδο των διακοπών τους. Κάτι που εξοργίζει τον Αριστείδη

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φέτος ο Αριστείδης έχει να αντιμετωπίσει έναν επιπλέον πονοκέφαλο. Την κουνιάδα του την Ελισάβετ και τα ερωτικά της, που την έχουν φέρει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Όλα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο Αριστείδης, αρκεί να μην εμφανιστεί μπροστά τους καρχαρίας.

Συγγραφέας: Φέρης Λωτός

ISBN: 978-960-04-5260-

Αρ. σελίδων: 336

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Κέδρος

https://www.kedros.gr/product/9162/twelve-olympians-palace.html

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τον συγγραφέα Φέρη Λωτό. Υπογράφει τα βιβλία “Γραφείο σπάνιων ερωτήσεων” (Modern Times, 2011) και το τωρινό “Twelve Olympians Palace” (Κέδρος, 2022).

2- Ο συγγραφέας Βάιος Κουκκόνης μας συστήνεται με το πρώτο του βιβλίο Μόνος μαζί σου που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μιχάλης Σιδέρης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που θέλει να δείξει την σκληρή πραγματικότητα της σημερινής κοινωνίας αλλά και τους δαίμονες με τους οποίους ο καθένας από εμάς οφείλει να παλέψει. Ένα κοινωνικοψυχολογικό μυθιστόρημα που θίγει την αγάπη και το σεβασμό στον εαυτό μας και τη διαφορετικότητα. Για τη μοναξιά, τη βία, τον πόνο. Η γραφή και το ύφος είναι εξαιρετικά και σε κάνουν να θες να το διαβάσεις μεμιάς. Όχι μόνο συγκινεί αλλά και συναρπάζει τον κάθε αναγνώστη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του στο χωριό αρχικά δεν στάθηκαν εμπόδιο στη μετέπειτα επαγγελματική πορεία του Ερρίκου. Κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος γυναικολόγος και ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε. Το πραγματικό εμπόδιο στην ευτυχία του όμως, βρισκόταν μέσα στην ίδια τη βασανισμένη ψυχή του! Η αναζήτηση της αγάπης θα τον μπλέξει σε περιπέτειες που θα κρατήσουν πάνω από μια δεκαετία. Θα αναμετρηθεί με όσα του είχε γράψει η μοίρα και θα ανακαλύψει κρυμμένα μυ­στικά του παρελθόντος! Θα επιστρέψει στις ρίζες του και θα δώσει μια γενναία μάχη με τους δαίμονές του. Θα αναδειχθεί τελικά νικητής;

Ένα ψυχολογικό κοινωνικό μυθιστόρημα που μας μεταφέρει ένα μήνυμα αγάπης και σεβασμού προς τον εαυτό μας αλλά και τη διαφορετικότητα!

Συγγραφέας: Βάιος Κουκκόνης

ISBN: 978-960-468-288-1

Αρ. σελίδων: 456

Έτος έκδοσης: 202

Εκδόσεις: Μιχάλης Σιδέρης

https://siderisbooks.gr/product/monos-mazi-sou/

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Γεννήθηκε το 1981 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Σπούδασε Μοριακή Βιολογία – Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο, ενώ από το 2018 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός προετοιμάζοντας μαθητές για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με καθηγήτρια την κ. Αργυρώ Μαντόγλου. Λατρεύει το διάβασμα, τη γυμναστική και τα ταξίδια. To βιβλίο «Μόνος μαζί σου» είναι το πρώτο συγγραφικό του εγχείρημα.

3-Η Σκιά του κυβερνήτη του συγγραφέα Άρη Σφακιανάκη κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα με πολιτικά στοιχεία που σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. Διαβάζεται με αφορμή τα 200 συμπληρωμένα χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και όχι μόνο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τέλη του 1827. Η Ελληνική Επανάσταση έχει σχεδόν καταπνιγεί. Η χώρα αγωνίζεται ακόμα για την ανεξαρτησία της. Οι δύο εμφύλιοι, η πτώση του Μεσολογγίου, οι καταστροφές του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην απόγνωση. Σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθούν καλούν τον Καποδίστρια να κυβερνήσει την Ελλάδα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις συμφωνούν. Οι ελπίδες αναπτερώνονται.

Ο Καποδίστριας φτάνει στη χώρα και ρίχνεται αμέσως στη δουλειά. Στην αρχή γίνεται δεκτός με ανακούφιση και ενθουσιασμό. Ωστόσο δεν αργεί να συναντήσει τα πρώτα εμπόδια. Οι κοτζαμπάσηδες αντιδρούν, οι οπλαρχηγοί δυσανασχετούν, η αντιπολίτευση μηχανορραφεί. Και ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας εγκαταλείπεται σιγά σιγά απ’ όλους. Ή σχεδόν απ’ όλους. Πλάι του στέκει ως το τέλος ο σωματοφύλακάς του.

Μέσα από τη δική του αφήγηση ζούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα του τόπου αλλά και τις προσωπικές στιγμές του Καποδίστρια μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 που πέφτει νεκρός από τους Μαυρομιχάληδες στην είσοδο μιας εκκλησίας του Ναυπλίου.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε ένα όραμα για την Ελλάδα.

Θα μείνει στην Ιστορία σαν μια ευκαιρία που χάθηκε.

Συγγραφέας: Άρης Σφακιανάκης

ISBN: 978-960-04-5005-7

Αρ. σελίδων: 512

Έτος έκδοσης: 2019

Εκδόσεις: Κέδρος

https://www.kedros.gr/product/8929/skia-kyberniti.html

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Άρης Σφακιανάκης γεννήθηκε το 1958 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Το πρώτο του βιβλίο με διηγήματα, Όταν βρέχει και φοράς παπούτσια κόλετζ, κυκλοφόρησε το 1981 από τις εκδόσεις Κέδρος. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Οι παράξενες συνήθειες της οικογένειας Μόρφη (1984), Ο τρόμος του κενού (1990), Η νόσος των κινέζικων εστιατορίων (1993), Δεν ήξερες... δεν ρώταγες! (1998). Το 2002 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα με τίτλο ΜπέιμπιΣίτινγκ. Ακολούθησαν τα βιβλία Το περσικό φιλί (2004), Μητροπόλεις, ιστορίες, παράδεισοι (Ελληνικά Γράμματα, 2006) Η μοναξιά δεν μου ταιριάζει (2008), Ου μπλέξεις (2011), Παντρεμένες (2013), Έξοδος (2016) και Η σκιά του Κυβερνήτη (2019). Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση και το σενάριο.

4-Ο συγγραφέας Brandon Sanderson μας εκπλήσσει με το βιβλίο του Τα Παιδιά της Άγνωστης Αγγέλου που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φανταστικος Κόσμος. Πρόκειται για μια αυτόνομη νουβέλα φαντασίας, μυστηρίου και γοτθικού τρόμου, βασισμένη στο σύμπαν του Magic the Gathering, με πλούσια πλοκή, καλογραμμένους χαρακτήρες, κινηματογραφική δράση, μεθοδική αποκάλυψη του μυστηρίου και φυσικά πρωτότυπο είδος μαγείας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Σε έναν τόπο όπου οι σκιες αναπνέουν  και κακόβουλα πράγματα αλυχτούν μέσα στη νύχτα…

Στο Ίνιστραντ ο κίνδυνος παραμονεύει στις σκιές, και τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται. Ένας από τους διασημότερους κόσμους φαντασίας ζωντανεύει μέσα από την μαγική πένα του μοναδικού BrandonSanderson. Απο τη μερα που γεννηθηκε, η Τάκεντα ήταν ευλογημένη και καταραμένη.

Από μικρή, είχε την ευλογία να μπορεί να κάνει ένα ισχυρό ξόρκι, ένα τραγούδι, για να προστατεύει αυτήν και την οικογένειά της από τα κακόβουλα πλάσματα που κατοικούσαν στο δάσος. Αυτή η δύναμη όμως είναι και η κατάρα της, καθώς ζει τις μέρες της σε αιώνιο σκοτάδι. Μόλις ανατείλει ο ήλιος, χάνει την όραση της μέχρι να σκοτεινιάσει ξανά.

Ένα μοιραίο βράδυ, χωρίς να μπορεί να καταλάβει το γιατί, το Αποτροπαϊκό Άσμα της αποτυγχάνει… Οι φήμες θέλουν τον άρχοντα της περιοχής να συνεργάζεται με Δαίμονες. Σύντομα όμως, η Τάκεντα θα συνειδητοποιήσει, ότι πολύ πιο σκοτεινές δυνάμεις εμπλέκονται στον θάνατο της οικογένειάς της και όλων των συγχωριανών της, και αυτό είναι η μόνο αρχή ενός μεγαλύτερου μυστηρίου.

Από τον συγγραφέα-θρύλο του φανταστικού, Brandon Sanderson, έρχεται μια ιστορία φαντασίας, μυστηρίου και γοτθικού τρόμου. Τα Παιδιά της Άγνωστης Αγγέλου είναι μια αυτόνομη νουβέλα που διαδραματίζεται στον διάσημο κόσμο φαντασίας του Magic the Gathering, και η πλοκή της είναι γεμάτη με όλα αυτά που θα περίμενε κανείς από τον BrandonSanderson: καλογραμμένους χαρακτήρες, κινηματογραφική δράση, μεθοδική αποκάλυψη του μυστηρίου και φυσικά πρωτότυπο είδος μαγείας.

Συγγραφέας: Brandon Sanderson

ISBN: 978-618-5194-60-4

Αρ. σελίδων: 232

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Φανταστικός κόσμος

https://www.fantastikos-kosmos.gr/product-29942.html

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Brandon Sanderson γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1975 στο Λίνκολν της Νεμπράσκα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη βιοχημεία, εξέδωσε τον Μάιο του 2003, το μυθιστόρημα «Ελάντρις». Αυτό το αυτοτελές έπος φαντασίας απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, σημειώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις. Η σειρά «Ομιχλογέννητοι» ήταν η δεύτερη συγγραφική του προσπάθεια, που συνεπήρε το κοινό και τους κριτικούς με το πρωτότυπο και άρτιο σύστημα μαγείας του, καθώς και με τις εντυπωσιακές σκηνές δράσης. Χάρη στο απαράμιλλο συγγραφικό ταλέντο του, επιλέχθηκε για να συνεχίσει το ημιτελές, μνημειώδες έργο του Robert Jordan, «Ο Τροχός του Χρόνου».

Σήμερα ο Sanderson διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μπρίγκχαμ Γιανγκ και ζει στη Γιούτα με τη γυναίκα του Έμιλυ και τον γιο του Τζόελ, συνεχίζοντας να μαγεύει κοινό και κριτικούς γράφοντας την best-seller σειρά «Το Αρχείο του Θυελλόφωτος».

Μπορείτε να επισκεφθείτε το site του, για να βρείτε πληθώρα πληροφοριών, ανέκδοτο υλικό και πολλά ακόμα για τον συγγραφέα: www.brandonsanderson.com