Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τους ΑΝΕΛ κάτι που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την ύπαρξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία μετά και την αναμενόμενη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τον Πάνο Καμμένο αύριο, ουσιαστικά και τυπικά δεν θα μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει.
Και αυτό καθώς το Επιστημονικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει την ορθότητα του άρθρου 15, παρ. 2, το οποίο ορίζει ότι για να υπάρχει μια Κ.Ο. με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των πέντε βουλευτών, πρέπει όλοι τους να έχουν εκλεγεί με το ίδιο ψηφοδέλτιο. Πράγμα που δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση καθώς ο Αρ. Φωκάς προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων.
Ο κ. Καμμένος έχει προαναγγείλει για αύριο την διαγραφή Παπαχριστόπουλου, ο οποίος αφού ψηφίσει το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έχει πει ότι θα παραδώσει την έδρα του, κάτι που μένει να φανεί.
Σε αυτή την περίπτωση την έδρα καταλαμβάνει ο Τ. Κουίκ ο οποίος δεν έχει καμία σχέση πλέον με τους ΑΝΕΛ, και άρα δεν αναμένεται να παραδώσει την έδρα του για να την καταλάβει η επόμενη επιλαχούσα υποψήφια των ΑΝΕΛ, ώστε να διασωθεί η Κ.Ο.
Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου θα τεθεί στην έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που προγραμματίστηκε για αύριο το πρωί.

(in.gr)