Ο «πονοκέφαλος» του Σταύρου Κοντονή σχεδόν πέρασε για τον Αλέξη Τσίπρα, οι «οχλήσεις» όμως από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο παραμένουν. Ακόμα και όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποφασίζει να ρίξει τους τόνους, μια ατάκα του είναι αρκετή για να προκαλέσει σχόλια και δεύτερες σκέψεις. Μιλώντας στον Real FM –και αναφερόμενος στα χρόνια που έχει να διανύσει ο κ. Τσίπρας ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ– εκτίμησε πως «ο Αλέξης –όσο το αντέχει και το θέλει και ο ίδιος βέβαια– δεν θεωρώ ότι έχει λιγότερο από μια 10ετία μπροστά του και μετά θα είναι κάποιος, όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, από τη νεότερη γενιά, νεότερος από τον Αλέξη, πόσο μάλλον από μένα». Μια πρόβλεψη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο της «ημερομηνίας λήξης» της θητείας του 46χρονου προέδρου του κόμματος δεν μπορεί να εκτιμηθεί ως νέο πιθανό «καρφί». Απλώς ο παράγοντας των εκλογικών αναμετρήσεων που θα έχουν μεσολαβήσει, αλλά και του αποτελέσματός τους πρέπει να συνυπολογιστεί σε μια τέτοια «εξίσωση».
Περί «πολιτικής απάτης»
Στην ίδια συνέντευξη αφήνοντας πίσω τη διαφωνία του περί «πολιτικής απάτης» δήλωσε για τη συνεργασία τους πως αισθάνεται ότι «έχει δουλέψει καλά». Συμπλήρωσε πως «θεωρώ ότι μετά τα πράγματα που έχω μάθει από τον Αλέξη –κι ελπίζω να το αισθάνεται και αυτός το ίδιο– είμαστε και οι δύο καλύτεροι από ότι θα ήμασταν χωρίς αυτή τη σχέση».
Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, το κεντρικό θέμα συζήτησης εξακολουθεί να είναι η διαγραφή του Σταύρου Κοντονή. Είναι το πρώτο στέλεχος και μάλιστα πρώην υπουργός που του αφαιρείται η ιδιότητα του μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 7 του καταστατικού του κόμματος. Η διαδικασία είναι πιο απλή, καθώς από τη στιγμή που δεν είναι πλέον στην Κεντρική Επιτροπή δεν χρειάζεται η έγκριση του οργάνου, αλλά μόνο της νομαρχιακής Ζακύνθου.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει και αποδέχεται τη διαγραφή. Ανεβάζοντας τους τόνους ανέφερε πως «αυτή είναι η ποιότητά τους και έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν». Απαντήσεις στον Σταύρο Κοντονή έδωσαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον διάδοχό του στο χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, να επισημαίνει μιλώντας στο OPEN πως όσα αναφέρει είναι ανακρίβειες και ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ευνοϊκής μεταχείρισης της Χρυσής Αυγής από τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως «ο κ. Κοντονής αποχώρησε από μόνος του», συμπληρώνοντας ότι «το να λες ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ “σταλινική αριστερά” είναι κάτι πολύ βαρύ».

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ