Κινήσεις ανασχηματισμού της κυβέρνησης προανήγγειλε για μετά την πρώτη Ιουλίου ο Γιώργος Γεραπετρίτης λέγοντας ότι μετά το άνοιγμα και του τουρισμού ο πολιτικός είναι ουδέτερος και ως εκ τούτου μπορεί να γίνει ανασχηματισμός ή διορθωτικές κινήσεις.
Από 1η Ιουλίου ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος
Ειδικότερα, για τον ανασχηματισμό ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε αυτό που είχε πει και το προηγούμενο διάστημα, ότι δηλαδή «για να υπάρξει ανασχηματισμός ή διορθωτικές κινήσεις, όπως θα συμβεί τώρα, θα πρέπει να έχουμε έναν ουδέτερο χρόνο. Αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις στην κυβέρνηση δεν γίνονται σε ζέοντα χρόνο. Δεν μπορείς ενώ είσαι μέσα σε μια κρίση, να κάνεις ταυτοχρόνως και διορθώσεις, γιατί το ωφέλιμο αποτέλεσμα εξουδετερώνεται».
«Άρα», συμπέρανε, «από τη στιγμή που ανοίγουμε από αρχές Ιουλίου, ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος -να μην μας συμβεί κάποιο άλλο κακό- οπότε ο πρωθυπουργός κατά τη διακριτική του ευχέρεια θα αποφασίσει πότε θα έχει αυτή διόρθωση».
Διαψεύδει ο Πέτσας
Την ίδια ώρα πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διαψεύδει τον υπουργό Επικρατείας.
Ο κ. Πέτσας κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις Γεραπετρίτη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ανασχηματισμού».

(in.gr)