Στις 26 Φεβρουαρίου ανοίγει τις πύλες της η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών την οποία περίμεναν 4 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας.
Με την δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ δίδονται και οι τελικές λεπτομέρειες ενώ ξεκαθαρίζεται στην απόφαση ότι όσοι μπήκαν στη ρύθμιση των 12 δόσεων από την 1η Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2020 θα μπορούν να μεταφέρουν την οφειλή τους στην νέα ρύθμιση διπλασιάζοντας τον αριθμό των δόσεων.
Η πάγια ρύθμιση
Έτσι, οι φορολογούμενοι θα μπορούν εξοφλήσουν:
– Σε έως 24 μηνιαίες δόσεις τον φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη στην εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 αλλά κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
– Όλα τα παλαιά χρέη προς την εφορία που έχουν μείνει αρρύθμιστα.
Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα.
Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
-Όλα τα νέα χρέη προς την εφορία, είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι.
Προσοχή! Όσοι είχαν ρυθμίσει τα χρέη τους έως την 1η Νοεμβρίου, δεν μπορούν να τα μεταφέρουν στην καινούργια ρύθμιση. Όσοι χάσουν τη ρύθμιση των 24 δόσεων θα έχουν δικαίωμα «δεύτερης ευκαιρίας» ενώ με την υπαγωγή θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση μέσα σε τρεις ημέρες.

(in.gr)