Τα όσα αποκαλύπτονται για βουλευτές του Ποταμιού που έδωσαν «σανίδα σωτηρίας» στην κυβέρνηση, όπως ο Σπύρος Δανέλλης, αλλά και το γεγονός ότι οι κ.κ. Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς θα κινηθούν προς τη Νέα Δημοκρατία, κάνουν τον Σταύρο Θεοδωράκη να σκέφτεται τι θα μπορούσε να κάνει έτσι ώστε το «Ποτάμι» να ξαναγεμίσει νερό από εκεί που έμεινε ξερό και μετατράπηκε σε… παραπόταμο.
Στις 26 Φεβρουαρίου, το Ποτάμι έχει «γενέθλια». Ιδρύθηκε το 2014 και ο «πατέρας» του Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται σε μεγάλη σκέψη για το τι θα κάνει, έτσι ώστε να του δώσει νέα ώθηση.
«Θα είναι η αλλαγή ονόματος; Θα είναι μια μεγάλη εκδήλωση; Θα είναι ομιλίες επετειακού χαρακτήρα; Κανείς δεν ξέρει ακόμη και δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα από όλα αυτά», αναφέρει στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο ίδιος, παρότι διαλύθηκε η Κ.Ο. του κόμματός του, δεν το βάζει κάτω.
Ενδέχεται να προσπαθήσει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με όσα στελέχη που έχουν απομείνει, με καινούργιους ανθρώπους διαφορετικές κατευθύνσεις (θα φανεί προς τα πού θα πάει) αλλά και πιθανώς με νέο όνομα στο κόμμα του.
Θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές; «Είναι κάτι που το θέλει» αλλά αν συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές;
Είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία ο κ. Θεοδωράκης δεν διαθέτει ακόμη τις απαντήσεις, που ο ίδιος και τα στελέχη του επιθυμούν.
«Τρικυμία» και στο ΚΙΝΑΛ
Η «τρικυμία» που προκληθεί σε όλα τα κόμματα τα… νερά των Πρεσπών δεν αφήνουν ανεπηρέαστο και το ΚΙΝΑΛ που αμφισβητεί ότι αποχώρησαν από τις τάξεις του στελέχη.
«Πρόκειται για εκείνους που δεν ήταν ικανοί να εκλεγούν και δεν τους βάλαμε υποψήφιους» απαντούν από τη Χαριλάου Τρικούπη συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά.
Ενδεικτικό είναι και το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του ΚΙΝΑΛ κ. Π. Χρηστίδη. «Οι τεθλιμμένοι συγγενείς και φίλοι των κομμένων από τα ψηφοδέλτια μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είναι καν μέλη του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάζονται ως λίστα... αναχωρητών για δήθεν πολιτικούς λόγους. Καλά σαράντα παιδιά…» ανέφερε ο στενός συνεργάτης της κ. Γεννηματά ενώ άλλα στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο περί «δοσοληψιών» αυτών που έφυγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΙΝΑΛ, όμως, έχει έναν ακόμη φόβο. Την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ερντογάν , καθώς όπως αναφέρεται, δεν υπάρχει ατζέντα και ως εκ τούτου πάνω σε τι θα συζητήσουν οι δύο άνδρες;
Η ανησυχία είναι να μην συμβεί κάτι ανάλογο με τη συμφωνία των Πρεσπών όταν ο κ. Τσίπρας μιλούσε μυστικά για τα Σκόπια, όπως υποστηρίζουν, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, που τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της λύσης που δόθηκε.
Βαγγέλης Γιακουμής (CNN Greece)