Σε άλλο επίπεδο κινείται πλέον η πολιτική ζωή του τόπου, όπως δυστυχώς βλέπουμε και βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες. Ενα ακόμη επεισόδιο είδαμε χθες στο δελτίο ειδήσεων του STAR όπου έδωσε συνέντευξη το πρόσωπο των ημερών Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος κάρφωσε την υπουργό Τουρισμού και μέχρι πρότινος... πολύτιμο στέλεχός του Ελενα Κουντουρά ρωτώντας πώς μπορεί η κεντροαριστερά να βασιστεί σε πρόσωπα όπως εκείνη, καθώς ο πατέρας της έχει γράψει τον ύμνο της Χούντας! «Ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών... Αν αυτήν την αριστερά θέλουν τότε τους καλωσορίζω» είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο:
Καμμένος για Κουντουρά
Η αλήθεια είναι πως ο Αλέξανδρος Κουντουράς, πατέρας της Ελενας Κουντουρά, ήταν αξιωματικός του ελληνικού Στρατού Ξηράς και υπολοχαγός μουσικής στην ΑΣΔΕΝ. Μαζί με το συνάδελφό του, Γεώργιο Καρυδάκη, συνέθεσε ένα εμβατήριο που δόξαζε τη δικτατορία, το οποίο ανακρουόταν στους κινηματογράφους και διακινούνταν από την Αστυνομία, την ΕΣΑ και τον στρατό. Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης έγινε γνωστός ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της βασιλείας. Υπήρξε συνιδρυτής (μαζί με τον στρατηγό Γεώργιο Κουρούκλη) και μετέπειτα αρχηγός της ΒΕΟ («Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση», αρχικά «Βασιλική Εθνική Οργάνωση», ονομασία που απαγορεύτηκε τελικά από τα δικαστήρια). Τον Δεκέμβριο του 1967 συμμετείχε στο αντι-πραξικόπημα του βασιλιά Κωνσταντίνου, με το οποίο προσπάθησε να ανατρέψει τη χούντα. Μετά την αποτυχία αυτής της κίνησης, η χούντα τον αποστράτευσε. Στο δημοψήφισμα του 1974 για το πολιτειακό ζήτημα, ο Κουντουράς δραστηριοποιήθηκε έντονα υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας. Την περίοδο αυτή ήταν πρόεδρος της πιο οργανωμένης φιλοβασιλικής οργάνωσης, της «Βασιλικής Εθνικής Παράταξης», που διέθετε γραφεία στην Αθήνα και την επαρχία και τμήμα νεολαίας. Μαζί με άλλους βασιλόφρονες (μεταξύ των οποίων και πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί, προεξάρχοντος του Γεωργίου Κουρούκλη) ίδρυσαν την «Βασιλική Εθνική Οργάνωση». Όμως η κυβέρνηση Καραμανλή αντιμετώπισε με δικαστικές διώξεις την ΒΕΟ, η οποία σύμφωνα με την Wikipedia, τελικά υποχρεώθηκε να αλλάξει το όνομά της σε «Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση».
Πρώτο Θέμα