Τα ηνία του Μεγάρου Μαξίμου παρέλαβε ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον προκάτοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο Αλέξη Τσίπρα.
Αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην είσοδο ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξε σύντομη χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.
Μετά την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν τους συνάντησης ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.
Προηγήθηκε η ορκωμοσία του κ. Μητσοτάκη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. «Σας εύχομαι δύναμη και υπομονή ώστε τα σχεδιά σας να πραγματοποιηθούν» του είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά την ορκωμοσία.
Το «παρών» στην τελετή της ορκωμοσίας έδωσαν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα, τα παιδιά του και συνεργάτες του.
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ορκωμοσία του ο νέος Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα τηρήσουμε στο ακέραιο την ισχυρή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός». «Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα την τήρήσουμε στο ακέραιο» ανέφερε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.
«Από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» πρόσθεσε.
Το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου προγραμματίζεται για την Τετάρτη.

naftemporiki.gr