Σε ξενοδοχείο ενδέχεται να μετατραπεί το κτήριο επί της οδού Ρηγίλλης στο κέντρο της Αθήνας, που στέγαζε επί δεκαετίες τα γραφεία της Ν.Δ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», ο όμιλος The Margi A.E., ο οποίος έχει στο χαρτοφυλάκιό του ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων, το «The Margi» στη Βουλιαγμένη, αλλά και το «Krabo Beach», επίσης στη Βουλιαγμένη, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις προκειμένου να επεκταθεί και στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, ο όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις με το ίδρυμα «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους», που έχει στην ιδιοκτησία του το ακίνητο.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε χθες και σε πολιτικό - τουριστικό πηγαδάκι. Η «Ν» επικοινώνησε χθες με τον όμιλο «The Margi», ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να μιλήσει με τους υπεύθυνους, ώστε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.
Σημειώνεται ότι το εμβληματικό κτήριο είναι έργο του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1862 και πέθανε το 1937. Ήταν από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της εποχής του, κατά την οποία στην πρωτεύουσα κατασκευάστηκαν πολύ σημαντικά κτήρια.
Τα νέα ξενοδοχεία
Η τάση για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αθήνα συνεχίζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το report της GBR Consulting, τουλάχιστον 40 νέες μονάδες καταλυμάτων, εκ των οποίων τα 10 ξενοδοχεία, λειτούργησαν στο πρώτο 6μηνο του 2019.
Επίσης έχουν καταγραφεί περίπου 20 επιβεβαιωμένα ξενοδοχειακά έργα που θα προσθέσουν άλλα 2.000 δωμάτια στην αθηναϊκή αγορά τα επόμενα χρόνια. Στα καταλύματα αυτά δεν περιλαμβάνεται η ανάπτυξη ξενοδοχείων στον χώρο του πρώην αερολιμένα του Ελληνικού. 

naftemporiki.gr