«Η φθορά του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του θα είναι ραγδαία» εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος  θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και ότι θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης του τόπου».
Παράλληλα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο OPEN, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό προσάπτοντάς του  "δυστοκία" να κάνει "ακόμη  και ανασχηματισμό" 
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την κριτική περί "ένδειας στελεχών", σχολιάζοντας ότι "φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη ούτε στο κόμμα ούτε στη χώρα" και "επέλεξε να εισάγει άριστους από την Κύπρο".
Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι βρίσκεται σε "κατάσταση βέρτιγκο και σε αποδρομή" ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι "όσες κινήσεις και να κάνει δε φαίνεται να πετυχαίνει γιατί δεν έχει στόχο".
Κληθείς να σχολιάσει την επιλογή του πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη, ανέφερε ότι είχε μαζί του μια "ειλικρινή σχέση", καθώς παρ' ότι ανήκει στο κόμμα του Νίκου Αναστασιάδη ήταν "πράγματι ανοιχτό μυαλό", ενώ επισήμανε ότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών και της επίλυσης του κυπριακού.
Ωστόσο, εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσο έχει "τις ικανότητες και τις δεξιότητες" να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο. "Έρχεται σε μία κυβέρνηση η οποία έχει επιδείξει αβάσταχτη ελαφρότητα στη διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων", είπε και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι "τα πρόσωπα" αλλά ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στις "δομές της πολιτικής προστασίας" στη βάση και της αναφοράς Γκολντάμερ.

naftemporiki.gr