Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.
«Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου και αυτό σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με το γεγονός ότι δεν επιθυμούμε να διαταραχθεί η διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που τελειώνουν στις 2 Ιουλίου» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV, όπου ανάλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και τα μηνύματα που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 10 Ιουνίου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, ώστε να μην διαταραχθεί μέσα από μακρά προεκλογική περίοδο η πορεία της οικονομίας.
Ερωτηθείς για την κριτική που ασκεί η Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ότι ο πραγματικός λόγος για τη μετάθεση των εκλογών στις 7 Ιουλίου είναι για να προλάβει η κυβέρνηση να διορίσει και την ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «για το ζήτημα της Δικαιοσύνης, το οποίο πυροδοτείται από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και της ΝΔ, θα σας πως το εξής: η κυβέρνηση είτε οι εκλογές γίνονταν στις 30 Ιουνίου ή στις 7 Ιουλίου […] διατηρεί όλες τις αρμοδιότητες της. Η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή.

(in.gr)