Αυξημένος κατά 7.865.000 ευρώ σε σύγκριση με εκείνον του 2018 (+5,87%) είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2019.
Ο νέος προϋπολογισμός της Βουλής ανέρχεται στα 141.850.000 ευρώ και εγκρίθηκε σήμερα Πέμπτη από την Ολομέλεια.
Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι τα οικονομικά της Βουλής είναι διαφανή, καθώς «γίνεται έλεγχος όλων των δαπανών από το πρώτο ευρώ, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και ως εκ τούτου, δεν χωράει οποιοσδήποτε λαϊκισμός σε σχέση με τα οικονομικά της Βουλής».
Ο πρόεδρος της Βουλής στάθηκε στη λειτουργία της Επιτροπής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες για να υπενθυμίσει ότι διεκπεραιώνονται μερικές χιλιάδες πόθεν έσχες και, άρα, θα χρειαστεί η ενίσχυση των υπηρεσιών της.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της βουλευτικής αποζημίωσης, είπε ότι «θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Έγιναν μονομερείς περικοπές, κατά 10%, που δεν υποχρεωθήκαμε από κανέναν να τις κάνουμε, πέραν όλων των άλλων περικοπών που είχαν γίνει. Υπήρξε πλήρης εναρμόνιση φορολογίας και για το επίδομα αλληλεγγύης, ώστε δικαίως ο κόσμος να αισθανθεί ότι είναι ίση η μοίρα, ως προς το ζήτημα της βουλευτικής αποζημίωσης».
Είπε, επίσης, ότι δεν υπάρχει ζήτημα σε σχέση με τα αναδρομικά. «Το εξηγήσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.
Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις των πρώην βουλευτών, επεσήμανε ότι «έχει γίνει πολύ σοβαρό λάθος, με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, σε σχέση με τον τρόπο που υπολογίζονται οι συντάξεις τους. Δεν μιλάμε για τη μείωση που υπέστησαν όλοι οι συνταξιούχοι. Μιλάμε για πολύ παραπάνω. Η μείωση αυτή αφορά περίπου 600 πρώην βουλευτές, οι οποίοι σε ποσοστό μάλιστα 95% δεν είναι της παράταξης από την οποία προέρχομαι εγώ. Αυτό δεν παίζει ρόλο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν υποστεί μια δραματική μείωση στα εισοδήματά τους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ