Με 12,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη δημοσκόπηση της MARC που έγινε για λογαριασμό του ANT1. Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Στη δημοσκόπηση οι πολίτες έχουν απαντήσει και για την πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία, καθώς και για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία μετά τις αντικομμουνιστικές αναφορές του στη Βουλή.
Αναφορικά με τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, η άποψη των πολιτών διαφέρει ανάλογα με την ψήφο τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Εννιά στους δέκα ψηφοφόρους της ΝΔ είναι υπέρ της συμφωνίας, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για τους έξι (περίπου) στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη διαγραφή του «γαλάζιου» βουλευτή επτά στους δέκα κρίνουν ότι ήταν σωστή. Δείτε, επίσης, στους πίνακες παρακάτω τι απαντούν οι πολίτες για τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό και τις ελευθερίες στους εμβολιασμένους και τι απαντούν οι ανεμβολίαστοι.
Η πρόθεση ψήφου
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,8%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.
Γιατί ανησυχούν περισσότερο οι πολίτες
Η πανδημία συνεχίζει να ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, ενώ γοργά έχουν ανέβει στη δεύτερη θέση ακρίβεια και ανατιμήσεις.
Για τη Συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας
Για τη Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας το 53,1% απάντησε πως τη βλέπει θετικά, 22,1% μάλλον θετικά (σύνολο 75,2% βλέπει θετικά τη συμφωνία), 12,1% αρνητικά, 7,5% μάλλον αρνητικά (σύνολο 19,6% βλέπει αρνητικά τη συμφωνία) και 5,2% δεν απάντησε.
Για τη διαγραφή Μπογδάνου
Για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου το 70,3% απάντησε πως είναι σωστή απόφαση, 6,5% μάλλον σωστή (σύνολο 76,8% βλέπει ως σωστή την απόφαση), ενώ λάθος απάντησε το 8,6% και μάλλον λάθος το 2,9% (σύνολο 11,5% βλέπει ως λάθος την απόφαση).

(in.gr)