Για την Πέμπτη ή την Παρασκευή αναβάλλεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να σημειώνει ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. και τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, την οποία προσδιόρισε για την Παρασκευή το μεσημέρι.
Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας των ΑΝΕΛ.
Η αναβολή της συνεδρίασης αποδίδεται από τους ΑΝΕΛ στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της συζήτησης επί της τροπολογίας των αντισταθμιστικών για την αναβάθμιση των F-16.
Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί μετά το μεσημέρι, εν μέσω εσωκομματικών αναταράξεων και με απουσίες με φόντο τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ κατά τις διεργασίες κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.
Από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ επρόκειτο να απουσιάσει η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία τόνισε σε δήλωσή της πως η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της, καθώς και ότι η απουσία της οφείλεται στο ότι «δεν είχα ενημερωθεί έγκαιρα, όταν προσκλήθηκα τηλεφωνικά δεν μου γνωστοποιήθηκε η ατζέντα και συνεπώς δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά, εκτιμώ ότι δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν την λήψη αποφάσεων και επίσης, θα βρίσκομαι στην επαρχία, σε προγραμματισμένη από καιρό υπηρεσιακή επίσκεψη».
Απών αναμενόταν να είναι και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα βρίσκεται στη Λευκωσία για επαφές στο πλαίσιο των διμερών δράσεων Ελλάδας - Κύπρου για θέματα διασποράς. Πληροφορίες θέλουν και την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αλλά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη να απουσιάζουν, επικαλούμενοι ανειλημμένες υποχρεώσεις εκτός Αθηνών.
Από πλευράς ΑΝΕΛ, οι βουλευτές Κώστας Κατσίκης και Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά φαίνεται να ακολουθούν τη «γραμμή» του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ για την κ. Κουντουρά, τον κ. Ζουράρι και τον κ. Κόκκαλη, δεν υπάρχει σαφής εικόνα και κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος και η κ. Κουντουρά έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στο μεταξύ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί και ερωτηθείς αν θα παραδώσει την έδρα του εφόσον διαγραφεί από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος απάντησε αρνητικά. Όπως είπε, θα παραδώσει την έδρα του «όταν θα εκλείψει η πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης».

naftemporiki.gr