Στα 251.573.000 ευρώ διαμορφώνεται ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το οικονομικό έτος 2022, ο οποίος παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Ευχαριστώ τις υπηρεσίες μας για την άρτια και συστηματική δουλειά τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. «Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το οικονομικό έτος 2022, αυξημένος κατά 30 εκατομμύρια σε σχέση με το 2021, καταρτίστηκε σύμφωνα με το αυστηρό πλαίσιο που θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών, πέρασε όλες τις διαδικασίες ελέγχου και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ, χωρίς παρατηρήσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι από τους μοναδικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα που δεν έχει δανειστεί την τελευταία δεκαετία, ούτε έχει ληξιπρόθεσμα χρέη. Με σωστό προγραμματισμό, συνέπεια και συνετή διαχείριση αποδεικνύουμε καθημερινά ότι με λίγα κάνουμε πολλά και όχι με πολλά λίγα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.
Μαζί με τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας – ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Ταμείο Συνοχής, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης- και τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις που διεκδικούμε και κερδίζουμε, την τελευταία δεκαετία στη Θεσσαλία έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη και δρομολογούνται έργα άνω των 5 δισ ευρώ» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
«Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε δημοπρατήσεις έργων παρότι οι υπηρεσίες μας είναι υποστελεχωμένες και αποδείξαμε ότι ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τις συνεχόμενες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε το τελευταίο διάστημα – πανδημία, Ιανός, σεισμός- με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και πρότυπες διαδικασίες διαχείρισης που στη συνέχεια έγιναν νόμοι του κράτους».
Από τις άλλες παρατάξεις, τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπερψήφισε η παράταξη «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια». Λευκό ψήφισαν η παράταξη «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» και η παράταξη «Πρωτοβουλία». Κατά ψήφισαν η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η παράταξη «Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία».

ertnews.gr