Ξεκίνησε λίγο μετά τις εννέα το πρωί, η χιονόπτωση στα ορεινά του Πηλίου, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι στην κορυφή του βουνού των «Κενταύρων», έχει στρωθεί το πρώτο επίπεδο του χιονιού, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα. Παράλληλα, παρατηρείται σταδιακή πτώση θερμοκρασίας αλλά και βροχόπτωση σε αρκετά σημεία του νομού.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη Τακούδη, μετεωρολόγο, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 , το ψυχρό αυτό κύμα δεν θα διαρκέσει πολύ και δεν θα προκαλέσει προβλήματα.

Ξημερώνοντας Τετάρτη στις ορεινές περιοχές και ιδίως στο Πήλιο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης το χιόνι θα κατέβει μέχρι τα 500-600 μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ.Τακούδη, δεν θα είναι πολλά τα εκατοστά του χιονιού, αλλά θα είναι αρκετά ώστε να μας θυμίσει ότι έχουμε χειμώνα.

Στις πεδινές περιοχές θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες προς το τέλος της ημέρας θα κοπάσουν. «Έχουμε πτώση της θερμοκρασίας ίσως και σε μονοψήφιο αριθμό και μέσα στο Βόλο, δηλαδή μέγιστες τιμές το μεσημέρι γύρω στους 9 βαθμούς. Τετάρτη προς Πέμπτη τα φαινόμενα τελειώνουν, έχουμε και καθαρό ουρανό σε πολλές περιοχές. Στην πόλη του Βόλου η θερμοκρασία θα ξεκινήσει λίγο πάνω από το μηδέν, στις πεδινές η θερμοκρασία θα είναι στους 0 βαθμούς ίσως και λίγο αρνητικέ ενώ στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές ο υδράργυρος θα δείξει -4 ή -5 βαθμούς Κελσίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης.

Την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, η θερμοκρασία στο Βόλο θα κυμανθεί κοντά στους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα πεδινά θα φτάσει τους 5-6 βαθμούς και τους 3-4 στα ορεινά. Ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ μπορεί να σημειωθεί μία ασθενής χιονόπτωση στο Πήλιο και την Όθρυ.

Από την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, θα υπάρχει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας που την Κυριακή μπορεί να φτάσει και τους 10 βαθμούς. Γενικά, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη το Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσουν οι βοριάδες και θα υπάρξει ηλιοφάνεια.

magnesianews.gr