Σε νέα έργα και έργα που ήδη υλοποιούνται, συνολικού προϋπολογισμού 56,1 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Ελασσόνας, αναφέρθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, σε σύσκεψη που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Μέσα από συνεργασία, συνέργεια και συνοχή μπορούμε να επιτύχουμε αποτελέσματα. Με στρατηγική και προσανατολισμό στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 56,1 εκατ. ευρώ.
Τα έργα αυτά δημιουργούν μια σημαντική κινητικότητα στην τοπική οικονομία και κοινωνία, προσφέροντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

Όμως δεν εφησυχάζουμε εδώ. Υπάρχουν ακόμη πολλά που είναι απαραίτητα στην περιοχή, για τα οποία είναι η δεδομένη μας βούληση για να προχωρήσουν.
Παράλληλα ασκούμε πιέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο να ολοκληρώσει επιτέλους τις μελέτες για την παράκαμψη της Ελασσόνας και τη βελτίωση του δρόμου Λάρισας – Κοζάνης, ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε τα έργα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να υλοποιηθούν».
Όπως έγινε γνωστό αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ασφαλτόστρωσης στον άξονα Τύρναβος-Ελασσόνα-όρια Κοζάνης, Κρανιά-Λουτρό-Άκρη, Αγριελιά Βλαχογιάννη, Κρανιά-Λουτρό-Άκρη, Συκιά-Βερδικούσια, ενώ ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στο δρόμο Αγιονέρι –Ευαγγελισμός. Σύντομα αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις κατασκευής για τις βελτιώσεις σε αθλητικούς χώρους στα αθλητικά κέντρα: Ελασσόνας, Τσαριτσάνης, Βλαχογιαννίου και Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, τα σχολικά αθλητικά κέντρα Βερδικούσιας, Δομένικου, Ευαγγελισμού, Βλαχογιαννίου και Ελασσόνας. Και έγινε ο απολογισμός και ο προγραμματισμός για τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.