Το Χόλιγουντ έχει τρελαθεί με το «θαυματουργό» φάρμακο για την απώλεια βάρους, την άνευ προηγουμένου λύση που βοηθά όσους αποφασίσουν να κάνουν την ένεση που λιώνει το λίπος και να χάσουν 15% του βάρους του.

Πρόκειται για το γνωστό Ozempic, ένα φάρμακο που προορίζεται για διαβητικούς. Πλέον, υποστηρίζεται από τις αδερφές Καρντάσιαν και έχει προκαλέσει μια πραγματική «επιδημία» στο Χόλιγουντ.Τελευταίο «θύμα» του η Όπρα Γουίνφερεϊ, η οποία από πέρσι φημολογούνταν έντονα πως έπαιρνε το συγκεκριμένο φάρμακο.

Η διάσημη παρουσιάστρια νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο με ένα σοβαρό πρόβλημα με το στομάχι της.

Η κακή εμπειρία γυναίκας που δοκίμασε το Ozempic

Όπως και με πολλά φάρμακα, το Ozempic (σεμαγλουτίδη) μπορεί να έχει παρενέργειες. Για αυτές μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν Είδες Τίποτα» του MEGA μία γυναίκα, η οποία είχε πάρει το φάρμακο.

«Έβαλα την ένεση Κυριακή και Δευτέρα πρωί πονούσε το στομάχι μου, έκανα εμέτους και έτρεμαν τα χέρια μου. Όλο αυτό κράτησε 6-7 ημέρες. Δεν νοσηλεύτηκα, γιατί δεν μπορούσα να λείψω από τη δουλειά μου αλλιώς θα έμπαινα στο νοσοκομείο σίγουρα. Το φάρμακο το πήρα 2 μήνες και έχασα 5 κιλά, αλλά είχα καούρες. Είναι η δεύτερη εβδομάδα που σταμάτησα το φάρμακο και νιώθω ένα φούσκωμα».

Οι παρενέργειες – Τι λέει διαβητολόγος

Στην εκπομπή μίλησε και ο διαβητολόγος, Χρήστος Ζούπας.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων ετών για τον διαβήτη και για την παχυσαρκία. Από εκεί και πέρα, ένα φάρμακο έχει και παρενέργειες. Οι ορμόνες αυτές παράγονται στο λεπτό έντερο και έχουν παρενέργειες στο στομάχι και στο πάγκρεας. Όσο αυξάνεται η χρήση του φαρμάκου, και πόσο μάλλον χωρίς την επίβλεψη γιατρού, οι παρενέργειες θα αυξάνονται. Στην Ελλάδα επταπλασιάστηκε μέσα σε εάν χρόνο το φάρμακο. Η προμήθεια γίνεται είτε επειδή κάποιοι γιατροί υποκύπτουν είτε μέσω γνωστών φαρμακοποιών».