Aπό τις 18 έως τις 30 Ιουλίου στη Ζαγορά του Πηλίου, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου.

Κύριες δράσεις του Φεστιβάλ, αποτελούν συναυλίες, δρώμενα καθώς και το μοναδικό στην Ελλάδα Φεστιβάλ Βιολοντσέλου, γεφυρώνοντας αρμονικά τη μουσική με το περιβάλλον, τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό.

Ειδικότερα, στη φετινή διοργάνωση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν 11 περίπου συναυλίες με τη συμμετοχή 12 διεθνούς φήμης ελλήνων και ξένων Μουσικών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και το 1ο Φεστιβάλ πιάνου.

Το ακροατήριο του Φεστιβάλ αποτελείται από μόνιμους κατοίκους της περιοχής, από παραθεριστές αλλά και ανθρώπους που φθάνουν στο Πήλιο από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού για να το παρακολουθήσουν. Αποτελεί δε σημαντική ευκαιρία προβολής της ευρύτερης περιοχής, ως μοναδικού τουριστικού προορισμού, καθώς μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει μουσικοί από Γερμανία Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία, Ιαπωνία, Κορέα, ΗΠΑ, Ταϊβάν, Κίνα, Βραζιλία και Χιλή με μεγάλη προβολή του Φεστιβάλ στις χώρες αυτές.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια της κλασσικής μουσικής παιδείας, η προβολή της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη ενώ οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

tornosnews.gr