Το θρυλικό σουηδικό συγκρότημα των Abba ανακοίνωσε ότι θα ηχογραφήσει για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια νέο άλμπουμ.
Ο δίσκος θα λέγεται Abba Voyage και θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, ενώ θα ακολουθήσουν εικονικές συναυλίες, όπου οι Abba θα παίξουν μεγάλες τους επιτυχίες, όπως τα τραγούδια Mamma Mia και Waterloo.
Το συγκρότημα είχε διαλυθεί στα τέλη του 1982.
«Στην αρχή ήταν μόνο δύο τραγούδια και μετά είπαμε: “Λοιπόν, ίσως πρέπει να κάνουμε μερικά ακόμα”», δήλωσε ο Μπένι Άντερσον.
Στο τέλος, σύμφωνα με το BBC, ηχογραφήθηκαν 10 κομμάτια – δύο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη.
Το πρώτο τραγούδι (I Still Have Faith In You), είναι μια τρυφερή μπαλάντα, η οποία αντικατοπτρίζει τη σχέση των τεσσάρων μελών της μπάντας. «Όταν ο Μπένι έπαιζε τη μελωδία, απλά ήξερα ότι έπρεπε να είναι για εμάς» σχολίασε ο Μπιόρν Ουλβίους.
Το δεύτερο κομμάτι (Don’t Shut Me Down) είναι ένα μίνι μελόδραμα, στο πνεύμα του κλασικού τραγουδιού των Abba «The Day Before You Came».
Το άλμπουμ Abba Voyage αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου.
Οι Abba σχηματίστηκαν στη Στοκχόλμη το 1972 από τους Ανιέτα Φέλτσκογκ, Μπιόρν Ουλβίους, Μπένι Άντερσον και Άνι-Φρίντ Λίνγκσταντ.
Το όνομα του συγκροτήματος αποτελεί αρκτικόλεξο από τα πρώτα γράμματα των ονομάτων των μελών του.
Οι Abba θεωρούνται ένα από τα πλέον επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της ποπ μουσικής, ενώ κατέκτησαν την πρώτη θέση στη Eurovision το 1974.

Με πληροφορίες από BBC