Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, κηρύσσει 24ώρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019, έως τις 6 το πρωί της Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, σε όλα τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον νομοθετικών προβλέψεων που υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Το thessalianews.gr συμμετέχει στην απεργία σταματώντας τη ροή ειδήσεών του από τις 6 το πρωί της Τετάρτης  2 Οκτωβρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι (μέλη και μη μέλη) σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
ΠΟΕΣΥ: Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Τύπο και στη χώρα γενικότερα, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά τις προωθούμενες αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα ενός «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που μόνο προς όφελός τους δεν είναι, επειδή:
- Αποσκοπεί στον κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
- Αδρανοποιεί και απαξιώνει στην ουσία το ρόλο του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ).
- Ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, προς όφελος των εργοδοτών, πλήττοντας ταυτόχρονα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
- Προβλέπει υπερίσχυση επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.
- Στην ουσία καταργεί την απεργία με την υποχρεωτική παρουσία στην Γενική Συνέλευση ενός σωματείου του 50+1 των ταμειακώς εντάξει μελών του.
Η ΠΟΕΣΥ ζητά εδώ και τώρα:
- Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.
- Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
- Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων χωρίς προσπάθειες κυβερνητικού και εργοδοτικού παρεμβατισμού.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.