«Ο λαός δεν ξεχνά ποιοι χρεοκόπησαν τον τόπο και ποιοι έδωσαν την μεγάλη μάχη για να βγάλουν ξανά την χώρα σε ξέφωτο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την προεκλογική ομιλία του στη Λάρισα και επισήμανε ότι «έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας. Η ώρα της λαϊκής κινητοποίησης. Η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας. Η ώρα της κάλπης. Η ώρα που μιλάνε οι πολλοί».
«Ο Κάμπος σήμερα ακυρώνει τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς, δεν υπάρχει αμφιβολία μετά την παρουσία σας εδώ για το ποιος θα γελά και ποιος θα κλαίει το βράδυ της Κυριακής», είπε. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες σήμερα στέλνουν «στα αζήτητα την προπαγάνδα των επιτελείων, τα ψέματα και την εικονική πραγματικότητα» και συμπλήρωσε «έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας, της κάλπης, της λαϊκής ετυμηγορίας»
«Νόμιζαν ότι αρκεί να έχουν αγοράσει εφημερίδες και κανάλια, επικοινωνιολόγους και δημοσκόπους για να τους εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Νόμιζαν ότι αυτό αρκεί για να ξαναγυρίσουν πίσω οι ίδιοι στις θέσεις εξουσίας που τους έλειψαν και να γυρίσουν πίσω και το λαό στο βαθύ σκοτάδι των μνημονίων», είπε.
«Είχαν προδιαγράψει ότι θα κάνουν εκλογικό περίπατο. Νόμιζαν ότι ο ελληνικός λαός θα παραδοθεί. Τον υποτίμησαν όμως για άλλη μια φορά», σημείωσε και τόνισε πως όπως στις προηγούμενες αναμετρήσεις, «το ίδιο θα πάθουν και την Κυριακή», καθώς «ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στην προπαγάνδα, την συκοφαντία, στο ψέμα και την απάτη».
Τόνισε πως ο λαός πως γνωρίζει «ποιος λεηλάτησε τις δυνατότητές του και ποιος χρεοκόπησε τη χώρα, ποιοι είναι αυτοί που ζητούν να ξαναγυρίσουν για να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν»  και ποιος έδωσε τη μεγάλη μάχη για να βγει η χώρα στο ξέφωτο.
«Ακόμη και το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η Ελλάδα ρήμαξε με όσα έκαναν την περίοδο 2010-14, ότι ρήμαξαν μια χώρα και μια οικονομία για να σωθούν οι τράπεζες» ανέφερε και επιτέθηκε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Μόνο η ΝΔ κάνει λόγο για «success story» κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά και ο κ. Μητσοτάκης που ονειρεύεται να συνεχίσει το έργο των απολύσεων και των περικοπών»
Και συνέχισε: «Μόνο αυτοί μας λένε ότι είχαν ιστορία επιτυχίας, ο κ. Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρός του που όταν απέλυε γιατρούς και έκοβε δαπάνες από την υγεία, έλεγε ότι είναι δικά τους τα μέτρα, όχι της τρόικας, μη τυχόν και του πάρει η τρόικα τη δόξα».
Πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός δεν ήρθε στο προσκήνιο το 2015 για να γυρίσει στην αφάνεια το 2019. Θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του και όσα κέρδισε με τις θυσίες του. Γιατί ό,τι πέτυχε αυτή η κυβέρνηση, το πέτυχε με τη στήριξη του ελληνικού λαού», είπε και τόνισε αυτή η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του λαού και όσα κέρδισε με τις θυσίες του.
Αναφερόμενος στις συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας επισήμανε πως η κυβέρνηση έδωσε τη μάχη για τη στήριξη της κοινωνίας και των αδύναμων και επανέλαβε τα μέτρα που υλοποίησε στον τομέα της Υγείας και της Εργασίας.

Σημείωσε επιπλέον ότι «αυτή η κυβέρνηση έδωσε τη μεγάλη μάχη και χάρη στην αξιοπιστία που κέρδισε και την ανάκαμψη της οικονομίας που πέτυχε και κατάφερε να μην εφαρμοστεί η αχρείαστη περικοπή των συντάξεων απ' την 1.1.2019», για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση αύξησε τον κοινωνικό προϋπολογισμό από 700 εκατ. το 2015 στα 3,2 δις «για να μην μείνει κανένα μόνος του στις δυσκολίες της ζωής».
Μίλησε για «τρόικα του εσωτερικού» και τόνισε πως «πότε εδώ στην Ελλάδα να πηγαίνουν χέρι χέρι με το ΔΝΤ, πότε στην Ευρώπη να παρακαλάνε το Σόιμπλε και τους ακραίους να κρατήσουν γερά, να μην υποχωρήσουν σε καμία από τις παράλογες απαιτήσεις τους. «Βάστα Σόιμπλε και Βάστα ΔΝΤ». Αυτά έλεγαν, αυτά έγραφαν, όταν δίναμε εμείς τις μάχες για την κοινωνική πλειοψηφία»
«Τις τελευταίες μέρες δείχνουν το πραγματικό σκληρό πρόσωπο τους, που κοιτά τον κόσμο από τη σκοπιά των ολιγαρχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων χωρίς έγνοια για τον άνθρωπο του μόχθου» είπε, συνεχίζοντας την επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ
«Αυτό κάνουν όταν μιλάνε για το ξεπερασμένο οχτάωρο και την επταήμερη εργασία και μετά βγαίνουν και λένε ότι έκαναν λάθος, όταν θέλουν να βάλουν δημοσίους λειτουργούς στο σύστημα υγείας να δουλεύουν για να κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων, όταν με περισσή αλαζονεία χωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες: Ο ψυκτικός από το Περιστέρι και ο μάνατζερ από την Εκάλη. Οι λίγοι και εκλεχτοί που θα διοικούν και οι πολλοί  που θα υπακούν», ανέφερε.
«Ε λοιπόν εμείς εδώ, από τη Θεσσαλία τους λέμε: πάρτε το χαμπάρι. Τώρα αλλάξανε τα πράγματα. Στην Ελλάδα θα διοικούν οι πολλοί και θα υπακούνε οι λίγοι. Θα είναι κυρίαρχος ο ελληνικός λαός, θα είναι αυτός που δίνει εντολές. Γιατί έχει έρθει η ώρα των πολλών», υπογράμμισε.
Θέτωντας το δίλημμα της κάλπης είπε ότι θα είναι «ποια πολιτική θα συνεχίσει η χώρα». «Διότι είναι πολλοί αυτοί που καιροφυλακτούν, τα γεράκι μέσα κι έξω από την χώρας για να πουν τα μέτρα αυτά θα καταργηθούν», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι αυτά τα μέτρα στήριξης που ήδη εφαρμόζονται καλείται ο λαός να τα εγκρίνει την Κυριακή στην κάλπη. «Αυτό είναι και το κεντρικό δίλημμα των ευρωεκλογών, είτε το θέλουμε είτε όχι: η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και τα μέτρα ελάφρυνσης, η ψήφος στη ΝΔ είναι εντολή κατάργησης αυτών των μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας είπε πως το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, ποιος θα κυβερνά τη χώρα «θα το αποφασίσει ο λαός, όχι οι μιντιάρχες και οι δημοσκόποι», ενώ σχολιάζοντας τα σενάρια περί πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν ανάλογα με τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στις ευρωεκλογές, που προεξοφλείται σε αυτά τα σενάρια υπέρ της ΝΔ, ο πρωθυπουργός ειπε ότι «δεν έχουν καταλάβει τι θα γίνει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει με πολλές μονάδες και πως τότε ναι θα έχουμε εκλογές, αλλά μάλλον στη ΝΔ θα έχουν εκλογές...». «Ψηφίζουμε για να μη γυρίσουμε ποτέ ξανά πίσω στις μνημονιακές πολιτικές», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

naftemporiki.gr