Το τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 49χρονος νοσηλευτής από τα Τρίκαλα, τον Αύγουστο του 2015, στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου, αναβίωσε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Ο 49χρονος νοσηλευτής Παναγιώτης Αλέξ. Τσιγραγούλας είχε βρεθεί στη Λάρισα, προκειμένου, όπως τονίσθηκε χθες στο Δικαστήριο, να εξετάσει από κοντά μιαμοτοσικλέτα , την οποία ενδιαφερόταν να αγοράσει.

Ωστόσο, έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαινε και οδηγούσε 37χρονος Λαρισαίος, συγκρούστηκε μετωπικά με προπορευόμενο Ι.Χ. που οδηγούσε 50χρονη γυναίκα.

Ένα δυστύχημα που σημειώθηκε όταν ο 37χρονος προσπάθησε με ελιγμό να αποφύγει προπορευόμενο Ι.Χ. που οδηγούσε 50χρονη και κινήθηκε αριστερά, με το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών του τροχαίου να εξετάζει, μεταξύ άλλων, αν οι δύο επιβαίνοντες στη μηχανή φορούσαν κράνος προστασίας.

Η 50χρονη οδηγός κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για σωματική βλάβη από αμέλεια με το Δικαστήριο να της επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με τριετή αναστολή.

Βαγγέλης Κακάρας Ελευθερία