Ποινές πολυετούς κάθειρξης επέβαλε προχθές το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας σε πέντε συνολικά κατηγορούμενους για κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, επιχειρήσεων, ακόμη και προνοιακών ιδρυμάτων δείχνοντας αδυναμία σε... χρηματοκιβώτια.

Τα οποία μετέφεραν σε χωριά, όπως π.χ. στη Γλαύκη και το Κιλελέρ του ομώνυμου Δήμου, όπου τα άνοιγαν με την ησυχία τους και αφαιρώντας τα κλεμμένα χρήματα, έχοντας αλλάξει νωρίτερα και πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό τους, επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη από την οποία εφορμούσαν, στον Βόλο όπου δρούσαν.

Το γεγονός ότι έχουν διαπράξει περισσότερες από 50 κλοπές και διαρρήξεις, τονίστηκε από μάρτυρες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης προχθές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η δράση της πολυμελούς ομάδας των Ρομά από τη Θεσσαλονίκη, αφορούσε τα έτη 2013 και 2014, οπότε μετέβαιναν στον Βόλο και μετά τις κλοπές τους άλλαζαν κιόλας την πινακίδα κυκλοφορίας στο επιβατικό αυτοκίνητό τους για να δυσχεραίνουν την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., αποφεύγοντας τον εντοπισμό τους.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους 5 κατηγορούμενους επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης 5 ετών για τους δύο πρώτους, κάθειρξη 13 ετών για τον τρίτο κατηγορούμενο αλλά και κάθειρξη 11 ετών στους άλλους δύο, με τον μοναδικό παρευρισκόμενο να οδηγείται στις φυλακές.

Β. Κακάρας Ελευθερία