Νέος εγκλωβισμός ασθενή ΜΕΘ στο ίδιο ασανσέρ

Δύο μόλις ημέρες μετά την προκαταρκτική έρευνα για την κατάσταση των ανελκυστήρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Λάρισας, νέο περιστατικό εγκλωβισμού ασθενή ΜΕΘ σε ασανσέρ του Νοσοκομείου καταγράφηκε χθες το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος για την κατάσταση των 12 συνολικά ανελκυστήρων που διαθέτει το Νοσοκομείο, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται εκτός λειτουργίας, ενώ επανέρχεται η συζήτηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η αντικατάσταση τριών ανελκυστήρων, που παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις υλοποίησης.

Λίγο μετά τη 1 χθες το μεσημέρι στον ίδιο ανελκυστήρα που εγκλωβίστηκε ασθενής της ΜΕΘ την προηγούμενη Παρασκευή, εγκλωβίστηκε μεταξύ δύο ορόφων ένας ακόμη ασθενής μαζί με τους συνοδούς της μονάδας.

Αυτή τη φορά όμως ο ασθενής απεγκλωβίστηκε μετά από 15 λεπτά της ώρας παραμονής στο κουβούκλιο, καθώς στο χώρο του Νοσοκομείου βρίσκεται από τη Δευτέρα συνεργείο τεχνικών για εργασίες συντήρησης.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κ.Υ. Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

"Αιδώς. Πριν αλέκτορα φωνήσαι και νέος εγκλωβισμός αρρώστου της ΜΕΘ και συναδέλφων στον ίδιο «επισκευασθέντα» ανελκυστήρα του ΓΝΛ! Αυτή την φορά ο απεγκλωβισμός έγινε εκ των ενόντων, σε 15 περίπου λεπτά της ώρας, χωρίς παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεδομένου ότι κατά καλή μας τύχη ήταν παρόντες οι αρμόδιοι τεχνικοί στον χώρο των διπλανών ανελκυστήρων για επισκευές.

Δεν είναι το αστείο της ημέρας είναι η άθλια καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε.

Απαιτούμε άμεσες αποφάσεις και ενέργειες για την αντικατάσταση των ανελκυστήρων.

Απαιτούμε σεβασμό της αξιοπρέπειας αρρώστων και εργαζομένων.

Απαιτούμε την παρουσίαση χρονοδιαγράμματος για την βελτίωση των συνθηκών στο ΓΝΛ και την επιτακτική καταγραφή και αντιμετώπιση των δυνητικών κινδύνων, οι οποίοι ελλοχεύουν από την χρήση παρωχυμένων εγκαταστάσεων και πεπαλαιωμένων υποδομών".

Με πληροφορίες από Ελευθερία (Δημ. Κατσανάκης)

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.