Πολλοί Λαρισαίοι βρίσκονται σε αναμονή για το νέο αλλαγμένο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να ενταχθούν σε αυτό.
Στο νέο κύκλο του προγράμματος, τα ποσοστά επιδότησης αναμένεται να είναι μικρότερα, έτσι ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι, ενώ παράλληλα θα αλλάξουν κριτήρια ένταξης και τρόπος υποβολής των αιτήσεων ώστε να στηριχθούν τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά.
Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα μείνει ανοιχτή για τέσσερις εβδομάδες, ώστε να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τα σχέδια προτάσεων για την ενίσχυση των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους, ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι εξαντλήσεως των κεφαλαίων του προγράμματος.
Στο νέο κύκλο ο προϋπολογισμός θα διατεθεί ανά νομό και όχι ανά περιφέρεια όπως γινόταν έως σήμερα ώστε να υπάρξει πιο δίκαιη κατανομή των επιδοτήσεων σε όλη τη χώρα.
Ανάμεσα στις αλλαγές που θα υπάρξουν είναι η μείωση των ποσοστών ενίσχυσης που θα φτάνουν πλέον το 60% έως 65%, ενώ στον προηγούμενο κύκλο έφταναν έως και το 90% για τις λιγνιτικές περιοχές.
Η αλλαγή γίνεται με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων, ενώ θα αλλάξει επίσης και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων καθώς και τα κριτήρια επιλογής τους.
Η ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει θέσει ως στόχο την υπαγωγή τουλάχιστον 50.000 κατοικιών σε αυτόν τον κύκλο, στόχος που είναι αρκετά αυξημένος συγκριτικά με την προηγούμενους κύκλους.

Με πληροφορίες από businessdaily.gr