Ξεκινούν σήμερα τα έργα του Δήμου Λαρισαίων για την ανακατασκευή της οδού Νικηταρά.
Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο έργο του Δήμου Λαρισαίων, που είναι ενταγμένο στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με 1 εκατ. ευρώ περίπου και το Δήμο Λαρισαίων με 1,6 εκατ. ευρώ.
Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες πρόδρομες εργασίες.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν καταρτίσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, οι εργασίες της Α’ φάσης του έργου αφορούν την κατασκευή του κυκλικού κόμβου και τις προσβάσεις σε αυτόν, την πλήρη ανακατασκευή των οδών Ογλ (Νικηταρά – 31ης Αυγούστου), 23ης Οκτωβρίου (Νικηταρά – Λ. Κατσώνη) και εργασίες στις οδούς γύρω από το Ο.Τ. 982 Κ.Χ. (υπόγειος χώρος στάθμευσης πλατείας Λαού).
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Α’ φάσης, θα ακολουθήσει η πλήρης ανακατασκευή της οδού Νικηταρά (έως την οδό Αιόλου) με την ένταξη σε αυτή ποδηλατόδρομου διπλής κατεύθυνσης (Β’ φάση).
Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από την οδό ΟΓΛ, η οποία θα ανακατασκευαστεί ως οδός ήπιας κυκλοφορίας με νέο ποδηλατόδρομο ο οποίος – μετά την ολοκλήρωση των εργασιών - θα συνδέει τον ποδηλατόδρομο της οδού Νικηταρά με τον ποδηλατόδρομο της οδού Βενιζέλου.
Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό ΟΓΛ (από Νικηταρά έως 31ης Αυγούστου) από την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 έως και την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 καθ’ όλο το 24ωρο.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό ΟΓΛ, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.
Ταυτόχρονα με τις εργασίες στην οδό ΟΓΛ, θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά και οι εργασίες για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου (στάδια Α1 - Α2 - Α3 - Α4 ).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.
Οι υφιστάμενοι φωτεινοί σηματοδότες θα τίθενται σταδιακά εκτός λειτουργίας και η εκ περιτροπής κυκλοφορία θα διεξάγεται με προσωρινούς (εργοταξιακούς) σηματοδότες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη.