Ένα «φέσι» που με βάση πρόχειρους υπολογισμούς αγγίζει τις 500.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος Λαρισαίων για ένα έργο που ξεκίνησε το 2002, σε μια έκταση 144 στρεμμάτων πίσω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Ο λόγος για το «Πάρκο Αειφορίας στο Μεζούρλο», συνολικού προϋπολογισμού 839.425 ευρώ, που σχεδίασε η δημοτική αρχή του πρώην δημάρχου Λάρισας Κωνσταντίνου Τζανακούλη, έργο που έμεινε στα χαρτιά, διακόπηκε αφού νωρίτερα διακόπηκε και η χρηματοδότησή του από το Ειδικό Ταμείο, μόνο που 18 χρόνια μετά, η σημερινή δημοτική αρχή θα πρέπει να εξοφλήσει τα χρωστούμενα από το 2002.
Οφειλή που θα εξοφλήσει υποχρεωτικά καθώς από τότε, η δημοτική αρχή, είχε αναγνωρίσει την εκτέλεση εργασιών, ενώ μένει να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό όταν το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας εκδώσει – τους επόμενους μήνες – την απόφασή του, μετά και την αγωγή που κατέθεσε η κατασκευαστική εταιρία σε βάρος του Δήμου Λαρισαίων.
Η αγωγή εκδικάστηκε πρόσφατα και με δεδομένο ότι ο Δήμος Λαρισαίων δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δίκαιον του αιτήματος της κατασκευαστικής εταιρίας, μένει να εκδοθεί η δικαστική απόφαση με την οποία θα προσδιορίζεται με ακρίβεια και το οφειλόμενο ποσό. Η αξία των εργασιών, όπως σημειώνεται και στην αγωγή της εταιρείας, σύμφωνα με τον 1ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών ανήλθε στις 408.708 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ) γι΄αυτό και με πρόχειρους υπολογισμούς εκτιμάται ότι η σημερινή οφειλή αγγίζει τις 500.00 ευρώ.
Αν οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για συμβιβασμό με την κατασκευαστική εταιρεία δεν καρποφορήσουν, τότε με τους τόκους το οφειλόμενο ποσό ενδεχομένως και να διπλασιαστεί.

thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)

*φωτό αρχείου