Διαφορετική είναι η σημερινή εικόνα και στη Λάρισα.
Από το πρωί παρέες ανθρώπων απολάμβαναν τον καφέ τους στις καφετέριες των κεντρικών πεζοδρόμων της πόλης, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος αυξανόταν στα καφέ της Λάρισας.
Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας Βασίλης Λιάπης τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία στον κλάδο με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων, σημειώνοντας πως «αυτό που παρατηρείται είναι ότι η πλειοψηφία των επιχειρηματιών της εστίασης προχώρησε σε ανανέωση του εξοπλισμού τους ώστε να μπορέσουν προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».
Μεταξύ άλλων ο κ. Λιάπης είπε ότι το 99% των καταστημάτων εστίασης έχουν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας όπως είναι οι μάσκες, τα αντισηπτικά και οι αποστάσεις, για να συμπληρώσει ότι «τα υγειονομικά μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουμε τα προσαρμόσαμε στα μαγαζιά μας με ένα καλαίσθητο τρόπο».
«Ο πελάτης από την πρώτη μέρα θα δει πως τα μέτρα προστασίας είναι προσαρμοσμένα στο περιβάλλον των καταστημάτων.
Θα δει για παράδειγμα ειδικές κολώνες με αντισηπτικά στην είσοδο των καταστημάτων, αλλά και τους υπαλλήλους να φοράνε μάσκες με τυπωμένο το λογότυπο της επιχείρησης, ώστε ο χώρος των καταστημάτων να μην θυμίζει νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο κ. Λιάπης τόνισε ότι εφόσον εντοπιστούν φαινόμενα που είναι αντίθετα με τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, θα γίνουν αυστηρές συστάσεις και στους πελάτες και στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)