Χαρακτηριστικά κεντρικής και όχι περιφερειακής κλαδικής έκθεσης θα έχει η φετινή 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία "Agrothessaly" (28/2-2/3), με τις άμεσες και έμμεσες συμμετοχές να διαμορφώνονται σε 780, από 498 το 2017, όπως επισήμανε στη διάρκεια γεύματος σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας.
Το "παρών" έδωσαν ο αντιδήμαρχος στο Δήμο Λάρισας, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Νταής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης και ο γενικός διευθυντής του εκθεσιακού φορέα, Αλέξης Τσαξιρλής.
Η Agrothessaly θα πραγματοποιηθεί στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας, σε έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων φέτος, από 20.000 τ.μ το 2017. Διοργανώνεται εναλλάξ με την Διεθνή Έκθεση "Agrotica" στη Θεσσαλονίκη και όπως είπε ο κ. Νταής "από τη στιγμή που ξεκίνησε η συνδιοργάνωσή της με την ΔΕΘ-Helexpo, τα νούμερα τόσο σε επίπεδο επισκεψιμότητας, όσο και συμμετοχής, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα".
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 2015, οπότε και την έκθεση διοργάνωνε ο Δήμος Λάρισας, οι άμεσες συμμετοχές διαμορφώνονταν σε 80, με την επισκεψιμότητα σε 8.000, το 2017 τα αντίστοιχα νούμερα έφθασαν σε 167 και 40.000, με τις 13.000 να αφορούν σε εισιτήρια και τα φετινά στοιχεία "ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο". Επισήμανε ότι ήδη εξετάζουν τη δυνατότητα επέκτασης των υποδομών όπου γίνεται η έκθεση, σε έκταση 20 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του δήμου Λάρισας, "που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την τοποθεσία διοργάνωσης της Agrothessaly".
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, επανέλαβε ότι για τον εκθεσιακό φορέα η στήριξη σε περιφερειακές εκθέσεις αποτελεί στρατηγικό κομμάτι της πολιτικής που ακολουθούν και τόνισε ότι  βρίσκονται σε συζητήσεις για να "γεννηθούν εκ νέου" οι εκθέσεις σε Λαμία και Τρίπολη, αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης "όπου οι συζητήσεις μας μετρούν χρόνια".
Ο κ. Τζήκας, επισήμανε ότι στη φετινή Agrothessaly, έχουν ήδη προγραμματιστεί ομαδικές επισκέψεις ειδικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ενώ σημείωσε ότι 15 startups επιχειρήσεις, θα αποτελέσουν τη ψηφιακή νησίδα της διοργάνωσης.  
Τονίζεται ότι στη φετινή διοργάνωση, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες για τις ενεργειακές κοινότητες και την ευφυής γεωργία, ενώ υπογραμμίζεται ότι την Agrothessaly έχει προσκληθεί να εγκαινιάσει στις 28/2, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)