Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας οι περισσότεροι καταστηματάρχες και δεν άνοιξαν σήμερα Κυριακή τις επιχειρήσεις τους.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος «η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών – και όχι μόνο- ακόμη και αλυσίδες καταστημάτων παρέμειναν κλειστά σήμερα Κυριακή.
Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου εκφράζοντας κατά τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, απόφαση που φωτογραφίζει μόνο τα μεγάλα mall, και πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων.
Μοναδική εξαίρεση τα καταστήματα των πολυεθνικών αλυσίδων που λειτούργησαν κανονικά, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ποιοι επιθυμούν και επιδιώκουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Πάγια και αμετακίνητη θέση μας είναι πως η Κυριακή ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει αργία. Κάθε προσπάθεια για το αντίθετο θα μας βρει απέναντί της.
Οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται περισσότερες ώρες, αλλά ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη για να μπορέσουν να μπουν σε τροχιά επανεκκίνησης και να κρατηθούν ζωντανές.»
Συνεπώς ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και σε απόλυτη σύμπνοια με τους περισσότερους εμπορικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα, καλεί τα μέλη του να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους και τη επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου, θεωρώντας τις ήδη 8 θεσμοθετημένες υπεραρκετές για τη λειτουργία της αγοράς και πιστεύοντας αποδεδειγμένα ότι ουδέποτε συνεισέφεραν στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων.»