Σε ευρωπαϊκά πρότυπα βαδίζει ο δήμος Λαρισαίων με μπροστάρη τον νεαρότερο αντιδήμαρχο (οικονομικών), τον μόλις 33χρονο Θάνο Αδαμόπουλο, αποφασίζοντας να δημιουργήσει κάτι καινοτόμο όχι μόνο για τη Λάρισα, αλλά και για όλη την Ελλάδα, αφιερωμένο αποκλειστικά στους νεολαίους της πόλης μας.
Η ιδέα γεννήθηκε, όταν οι άνθρωποι του δήμου διαπίστωσαν πως ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας της Λάρισας έμοιαζε αδρανοποιημένο καθώς είχε κάνει focus στην μάστιγα της εποχής, τα ιντερνετικά παιχνίδια, που αποχαυνώνουν και απομονώνουν τα νέα κυρίως μυαλά.
Η λύση ήταν η στροφή στον αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί την μόνη διέξοδο σε κάθε μαύρη σκιά που μπορεί να πέσει βαριά στο σήμερα και στο αύριο των νέων ανθρώπων. Όμως πολλές φορές η λέξη αθλητισμός μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστική στη νεολαία, ιδιαιτέρως αν δεν έχει εμφυσηθεί από μικρή ηλικία μέσα της.
Το στοίχημα λοιπόν του δημάρχου Λαρισαίων και των συνεργατών του, είναι να καταφέρουν να «τραβήξουν» τη νεολαία της Λάρισας από τον… καναπέ και την οθόνη του υπολογιστή. Γύρω από από το εν λόγω στοίχημα αποφασίστηκε λοιπόν, κατόπιν οργανωμένης μελέτης, να δημιουργηθούν _ κατά τα πρότυπα προηγμένων πόλεων του εξωτερικού, κάποια πολυδραστικά αθλητικά κέντρα, την αποκλειστική χρήση των οποίων θα έχουν οι νέοι της Λάρισας και όχι τα διάφορα σωματεία-ομάδες.
Μπροστάρης στην όλη προσπάθεια είναι ο αντιδήμαρχος κ. Θάνος Αδαμόπουλος, ο οποίος είχε εξ αρχής στο μυαλό του να καταφέρει με αυτή την κίνηση να ξεσηκώσει τους νέους και να τους δώσει κίνητρο για να ασχοληθούν με κάτι πιο δημιουργικό και υγιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει αυτό το έργο πάρα πολύ σύντομα, με την κατασκευή μοναδικών πολυχώρων άθλησης σε πολλές συνοικίες της Λάρισας. Μάλιστα, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, η κατασκευή τους θα διαρκέσει μόλις έναν μήνα και η ενασχόληση των νέων της Λάρισας με τον αθλητισμό δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα...
Το σχέδιο περιλαμβάνει 5 «γηπεδάκια» ποδοσφαίρου και μπάσκετ, σε ισάριθμες πλατείες συνοικιών της Λάρισας, ένα έργο που ανέρχεται στα 566.000 ευρώ και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων. Δημοπρατήθηκε ήδη, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δηλαδή μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εξετασθούν οι προσφορές. Σύμφωνα με το πλάνο της δημοτικής αρχής, μέχρι την Άνοιξη του τρέχοντος έτους, τα μικρά αυτά γήπεδα θα είναι έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν από τους νέους της Λάρισας.

protothema.gr