Σε απόγνωση βρίσκονται οι αρδευτές της Γυρτώνης, Κουλουρίου, Φαλάνης, Αμπελώνα και Μαυρόλιθου που ποτίζουν τα χωράφια τους από τον Πηνειό ποταμό.

Το νερό καθημερινά μειώνεται με αποτέλεσμα οι αρδευτές της περιοχής να κινδυνεύουν να χάσουν τις καλλιέργειες τους. Το πρόβλημα έχει γίνει γνωστό εδώ και δύο μήνες από τους αρδευτές οι οποίοι βλέποντας το φράγμα της Γυρτώνης ανενεργό, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου προς το ΥΠΑΑΤ να βρεθεί λύση.

Παρά τις εκκλήσεις και την πίεση που άσκησαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προς τους τοπικούς φορείς, το φράγμα της Γυρτώνης δεν λειτούργησε για το σκοπό που κατασκευάστηκε. Το λιγοστό νερό του Πηνειού εξακολουθεί να χύνεται στη Θάλασσα.

Για το λόγο αυτό οι αρδευτές της περιοχής αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο στις 10 το πρωί σε διαμαρτυρία μπροστά από την περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να αναδείξουν το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Συγχρόνως θα παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματα τους στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ώστε να τα μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία και ειδικότερα στο ΥΠΑΑΤ για την άμεση λύση στο φράγμα της Γυρτώνης.

ertnews.gr