Ακόμη και με παραιτήσεις απειλούν διευθυντές κλινικών και ειδικοί γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσηλευτικού του ιδρύματος με τη μετατροπή του σε νοσοκομείο για covid ασθενείς την ώρα που ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διαβεβαίωνε ότι «η επιλογή της κυβέρνησης είναι το ΕΣΥ να μην γίνει μονοθεματικό…».

Σε νέα συνέλευσή τους χθες εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους με τις αποφάσεις της διοίκησης για μετατροπή κλινικών σε τμήματα covid ασθενείς, εκτιμώντας πως η λειτουργία του Νοσοκομείου καθίσταται πλέον επισφαλής και οι εφημερίες επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών.

Με τα δεδομένα αυτά αποφάσισαν να αναδείξουν με κάθε τρόπο την επικινδυνότητα στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην τοπική κοινωνία απευθυνόμενοι ακόμη και στην Εισαγγελία, στην οποία αναμένεται να καταθέσουν υπόμνημα με τις απόψεις τους και παράλληλα να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με νέες κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Παράλληλα από χθες το μεσημέρι, διευθυντές κλινικών και ειδικοί γιατροί, εκφράζουν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν υπογράφοντας σε ένα ειδικό έντυπο που κυκλοφορεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το βράδυ, ο αριθμός των υπογραφών είχε φτάσει τις 30 με αυξητικές τάσεις.

Δημ Κατσανάκης Ελευθερία