Αυξητικές τάσεις των ζητούμενων μισθωμάτων για φοιτητική κατοικία, καταγράφεται στο σύνολο της χώρας (και στη Λάρισα)

Η ραγδαία αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (π.χ. Airbnb), είχε ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση ποιοτικού ακινήτου να αποτελεί αρκετά δύσκολη διαδικασία.

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές της Αθήνας το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης άλλαξε τον χάρτη των φοιτητικών κατοικιών.

Τη φετινή χρονιά, αρκετοί ιδιοκτήτες λόγω της αύξησης της ζήτησης που καταγράφεται στο κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, έχουν εγγράψει τα ακίνητά τους στις γνωστές πλατφόρμες. Η αύξηση των εγγραφών στη πλατφόρμα Airbnb στις πόλεις με τουριστικό ενδιαφέρον καταγράφουν αυξητικές τάσεις.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, μίλησε στο newsbomb.gr για τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης σε 22 φοιτητουπόλεις εντοπίζοντας τις αυξήσεις.

Λάρισα

«Στη Λάρισα το κόστος μίσθωσης φοιτητικής κατοικίας έως 25τμ, κυμαίνεται από 170€/μήνα έως 300€/μήνα αν πρόκειται για ανακαινισμένο, επιπλωμένο και με το σύνολο των οικοσυσκευών διαμέρισμα. Η ενοικίαση γκαρσονιέρας από 30τμ έως 45τμ τη φετινή χρονιά κοστίζει από 200€/μήνα έως 350€/μήνα, έναντι 180€/μήνα έως 240€/μήνα τη περσινή χρονιά.

Η αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων στη Θεσσαλική πρωτεύουσα κυμαίνεται από 11% έως 13% για studio και γκαρσονιέρες. Ενώ, αύξηση κατά 20% καταγράφεται στη κατώτατη ζητούμενη τιμή μίσθωσης για κατοικία 50τμ-60τμ».

Με πληροφορίες από newsbomb.gr