Τη διακοπή της συνεργασίας, μετά από τέσσερα χρόνια, με προσληφθέντα δικηγόρο στη Νομική Υπηρεσία θα εισηγηθεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τέσσερα χρόνια από την προκήρυξη του 2016 για την πρόσληψη ενός δικηγόρου (με σχέση έμμισθης εντολής), η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έπειτα από «πιλοτική δίκη» δικαιώνει επιλαχόντα υποψήφιο ο οποίος προσέφυγε καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης, υποχρεώνοντας την αρμόδια Επιτροπή να επαναλάβει ουσιαστικά την προκήρυξη, «για νέα νόμιμη κρίση».

Η επιλογή είχε γίνει από πενταμελή επιτροπή (πρόεδρος εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τρείς δικηγόροι από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και ένας αντιπεριφερειάρχης) η οποία αξιολόγησε με συντελεστή βαρύτητας τους τίτλους σπουδών των 22 υποψηφίων δικηγόρων και κατέληξε σε μία επιλογή την οποία έκανε δεκτή ο περιφερειάρχης.

Κατά της πρόσληψης προσέφυγαν στο Σ.τ.Ε τρείς επιλαχόντες δικηγόροι υποστηρίζοντας ότι με τα κριτήρια κατάταξης που επέλεξε η επιτροπή αλλοιώθηκαν οι όροι της προκήρυξης.

Η θέση θα επαναπροκηρυχθεί με τους ίδιους υποψηφίους και διαφορετική σύνθεση της επιτροπής.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)