Μεγάλη είναι η αγωνία και η προσπάθεια των υπηρεσιών του Δ. Λαρισαίων, ώστε να παραδοθούν επισκευασμένα και στην ώρα τους τα σχολικά κτίρια που λαβώθηκαν από τους σεισμούς του Μαρτίου.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής των ζημιών, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος, ωστόσο, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης και πάλι η γραφειοκρατία δημιουργεί καθυστερήσεις.

Εδώ και 2 εβδομάδες άρχισαν οι εργασίες στο 3ο Δημοτικό Λάρισας και το 1ο ΕΠΑΛ, πολυπληθή σχολεία που υπέστησαν τις πιο σοβαρές ζημιές από τον σεισμό και οι εργασίες αφορούν και τη στατικότητά τους, την αλλαγή στέγης κλπ.

Για το σύνολο των σχολικών κτιρίων που επλήγησαν έγιναν μελέτες. Η πρώτη πίστωση από το αρμόδιο υπουργείο αφορά 4 εκ ευρώ και όπως φαίνεται θα ακολουθήσει και άλλη, καθώς το κόστος ανέρχεται στα 8 εκ. ευρώ σύμφωνα με τις κοστολογημένες μελέτες.

Ο στόχος είναι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες. Για το λόγο αυτό, η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην περιμένει τις νέες πιστώσεις, αλλά με τα χρήματα που ήδη διαθέτει να προχωρήσει στις επισκευές ακόμη δέκα σχολείων που έχουν λιγότερο σοβαρές ζημιές προκειμένου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να εξασφαλιστεί ότι οι περισσότεροι μαθητές θα μπορούν να μπουν στις αίθουσες.

ertnews.gr