Ο καταιγισμός κεραυνών τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/6) δημιούργησε σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης στον Δήμο Παλαμά και στην Τ.Κ. Κυψέλης στο Δήμο Σοφάδων.

Τα καιρικά φαινόμενα "έκαψαν" μετασχηματιστές και βύθισαν στο σκοτάδι μεγάλα τμήματα οικισμών. Μάλιστα στον Παλαμά υπάρχει και πρόβλημα ύδρευσης, αφού δεν ηλεκτροδοτείται το μεγάλο αντλιοστάσιο στη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Γιώργος Σακελλαρίου, που χαρακτήρισε πρωτοφανή την ποσότητα των κεραυνών που έφερε η καταιγίδα, χωρίς ρεύμα είναι η μισή περίπου πόλη του Παλαμά και η Μεταμόρφωση (έχει κοπεί το ρεύμα από το ΔΕΔΔΗΕ για να γίνουν εργασίες). Ταυτόχρονα η μη ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου της Μεταμόρφωσης έχει στερήσει το νερό τόσο από αυτό τον οικισμό όσο και από τον Παλαμά και τα Καλυβάκια. Αναμένεται πάντως εντός των επομένων λεπτών να αποκατασταθεί η διανομή νερού.

Επί τόπου, μας είπε ο κ. Σακελλαρίου, βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που προσπαθούν να αντικαταστήσουν τέσσερις μετασχηματιστές και να επιδιορθώσουν τις βλάβες, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί ως το μεσημέρι.

Σημειώνουμε πως η καταιγίδα, δεν δημιούργησε κάποια αξιοσημείωτα προβλήματα σε καλλιέργειες αφού οι κεραυνοί συνοδεύτηκαν μόνο από βροχή.

Σε ότι αφορά τώρα στην Κυψέλη το πρόβλημα δημιουργήθηκε γύρω τις 4 τα ξημερώματα, από τον ίδιο λόγο. Υπάρχει καμμένος μετασχηματιστής που γίνεται προσπάθεια να αλλαχθεί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα γίνει κοντά στο μεσημέρι. Νωρίς το πρωί επιχειρήθηκε να δοθεί ρεύμα και όντως ηλεκτροδοτήθηκε τμήμα του οικισμού, αλλά εκ των υστέρων διακόπηκε και πάλι για να υπάρξει οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

karditsaLive.Net