Δεν προβλημάτισε τον ορεινό όγκο του νομού και φυσικά και τον πεδινό, το κύμα  κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Αθηνά» το βράδυ της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου.

Η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν αρκετή, αλλά όχι με πολύ μεγάλη ένταση και κυρίως έπεσε καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας και όχι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η γη, που ήταν διψασμένη, απορρόφησε σχεδόν όλο το νερό, ενώ δεν υπάρχει αύξηση ροής ούτε σε ρέματα, ούτε σε ποτάμια, που ούτε καν θόλωσαν. Παράλληλα δεν σημειώθηκε κάποιο ανησυχητικό φαινόμενο που να απαιτήσει παρέμβαση.

Για το πρωί της Παρασκευής υπογράμμισε ότι υπάρχει ελαφρά βροχόπτωση και αρκετή ομίχλη, στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Για μια συνηθισμένη κατάσταση για την Αργιθέα, μίλησε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ό δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου, δίνοντας το στίγμα για το πόσο επηρέασε η βροχόπτωση την περιοχή αρμοδιότητάς του.

Είχαμε, μας είπε, κάποια φαινόμενα καταπτώσεων από αυτά που σχεδόν πάντα παρουσιάζονται και μπορείς να τα χαρακτηρίσεις και αναμενόμενα. Ήταν μικρής έκτασης και αντιμετωπίστηκαν άμεσα είτε από μηχανήματα του Δήμου, είτε της Περιφέρειας που βρίσκονται στην περιοχή.

Η ένταση της βροχής, κατέληξε, έχει μειωθεί κατά πολύ το πρωί της Παρασκευής και ουσιαστικά βρέχει κατά τόπους και όχι σε ολόκληρο τον Δήμο.

Περί τα 53 χιλ. η βροχόπτωση από την "Αθηνά" έως τις 10 το πρωί στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Μουζάκι, στην Καρδίτσα τα 37 ενώ στη Λουτροποηγή 13,5.

Π.Κ. karditsaLive.Net