Τις 44.000 πλησιάζουν οι τα στρέμματα που επλήγησαν από το πέρασμα του "ΔΙΟΜΗΔΗ", σε τέσσερίς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με περισσότερα από τα μισά εξ αυτών να ανήκουν στον Δήμο Σοφάδων.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των δηλώσεων που έκαναν οι πληγέντες παραγωγοί, μετά την αναγγελία των Δήμων.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τους Δήμους και κατέγραψε το αποτέλεσμα της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαδημητρίου, μας είπε πως στην Δ.Ε. Κάμπου δηλώθηκαν 3.000 στρέμματα ενώ περίπου 1.000 είναι ακόμα στις άλλες Δ.Ε. του Δήμου. Συνολικά τα στρέμματα που υπέστησαν ζημιά είναι λίγο πάνω από τις 4.000.

Ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Κεφαλάς, ανέφερε πως επλήγησαν 24.000 στρέμματα, για τα οποία υπέβαλλαν δηλώσεις 699 αγρότες. Επίσης υποβλήθηκαν και 25 δηλώσεις από κτηνοτρόφους.

Στον Δήμο Παλαμά που είναι ο δεύτερος σε έκταση ζημιών έγιναν δηλώσεις για 14.000 στρέμματά από 500 παραγωγούς, όπως μας ενημέρωσε το αρμόδιο γραφείο του Δήμου.

Τέλος στο Δήμο Μουζακίου, επίσης από το αρμόδιο γραφείο, μας παρασχέθηκαν τα σχετικά στοιχεία που μιλούν για 1400 στρέμματα και 60 παραγωγούς που υπέβαλλαν δηλώσεις γι αυτά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιεργειών ήταν σιτηρά και ξεπερνά σε ποσοστό το 90%, ενώ τα υπόλοιπα ήταν σπαρμένα με μηδική.

Π.Κ.karditsaLive.Net