Σε νέα φάση θα μπει το 2022 η κατασκευή του Διοικητηρίου Καρδίτσας, με την ευχή όλων αυτή να είναι η τελευταία και να οδηγηθούμε σε ολοκλήρωση της κατασκευής και παράδοση του έργου.

Συγκεκριμένα θα πάμε σε επαναδημοπράτηση, με άγνωστο προς το παρόν πότε θα γίνει αυτό, αλλά είναι ένα βήμα αναμενόμενο προκειμένου να υπάρξει, συνέχεια σε ένα έργο 10ετίας που έχει εκτελεστεί περίπου το 50% και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "στοιχειωμένο".

Για να φθάσουμε όμως σε αυτό το καθοριστικό βήμα πρέπει να ολοκληρωθούν αυτά που τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν με την απεμπλοκή του νυν αναδόχου, που έχει κηρυχθεί έκπτωτος.

Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Δημήτρης Κουτρομάνος, μιλώντας στο KarditsaLive.Net, τόνισε πως βρισκόμαστε σε διαδικασία εκκαθάρισης. Δηλαδή ελέγχεται ποιες εργασίες έχουν γίνει από τον εργολάβο, ποιες δεν έχουν γίνει, για ποιες έχει λάβει χρήματα και για ποιες όχι και να υπάρξει ο προσδιορισμός των οικονομικών δεδομένων και η τακτοποίησή τους.

Από κει και πέρα θα συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει το σύνολο του έργου, καταγράφοντας όλα τα στοιχεία του, για να υπάρξει αναλυτική γνώση του τι πρέπει να κατασκευαστεί από δω και πέρα, ώστε να καταγραφεί η πλήρης εικόνα των αναγκών πριν από την επανδημοπράτηση.

Η όλη διαδικασία, κατέληξε ο κ. Κουτρομάνος, είναι απαιτητική και χρειάζεται χρόνο, γεγονός που οδηγεί την επανδημοπράτηση μέσα στο 2022.

Π.Κ.karditsaLive.Net