Θέμα περίπου 10 ημερών είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο δημαρχείο Καρδίτσας και κυρίως αυτών που απαιτείται να γίνουν στο χώρο στάθμευσης.

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Διδαγγέλου, το κτίριο είναι έτοιμο, με το σύνολο των εργασιών να έχουν ολοκληρωθεί. Πλέον βρισκόμαστε στην διαδικασία της ασφαλτόστρωσης του περιβάλλοντος χώρου της συγκεκριμένης εργολαβίας, πίσω δηλαδή από το κτίριο, που θα δημιουργηθεί το παρκινγκ οχημάτων.

Εκεί προβλέπεται και η τοποθέτηση κυβόλιθων για να πάρει την τελική του μορφή.

Οι συγκεκριμένες τελευταίες εργασίες, κατά την κ. Διδαγγέλου θα απαιτήσουν ένα διάστημα 10 περίπου ημερών, οπότε μέσα Οκτωβρίου, θα μπορούμε να μιλάμε για ολοκλήρωση του έργου.

Ανάλογη εικόνα  προόδου των εργασιών μας μεταφέρθηκε και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Σβερώνη, που, εκτός των άλλων, μας ενημέρωσε ότι θα δοθεί παράταση ενός μήνα ακόμη, που πιθανότατα δεν θα χρειασθεί στο σύνολό της.

Θυμίζουμε ότι υπήρξε και μία πρώτη παράταση δύο μηνών, η οποία λήγει σήμερα 30 Σεπτεμβρλιου, λόγω του ότι απαιτήθηκαν σημαντικές επιπλέον εργασίες, που δεν συμπεριλαμβάνονταν στον αρχικό σχεδιασμό, στο κτίριο που θα φιλοξενήσει το αρχείο, εκεί, δηλαδή, που βρίσκονταν οι μαθητικές τουαλέτες, όταν λειτουργούσε το σχολείο.

Διαγωνισμός για τον εξοπλισμό

Η μεταστέγαση πάντως του δημαρχείου έχει ακόμα δρόμο μπροστά της, αφού απαιτεί διαδικασίες, που με την σειρά τους απαιτούν χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Σβερώνη βρίσκεται στα ...σκαριά διαγωνισμός που θα επιτρέψει στο Δήμο να προμηθευτεί εξοπλισμό, όπως γραφεία, καρέκλες, αρχειοθήκες και άλλο ανάλογο εξοπλισμό, όπως και για εγκατάσταση δικτύων Η/Υ κ.λ.π.

Ανάλογες διαδικασίες απαιτούνται και για τις μεταστεγάσεις των υπηρεσιών του Δήμου που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, είτε στο νέο δημαρχείο, είτε στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα. ¨όπως για παράδειγμα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει μεταστέγαση μέσα στο 2021.

Π.Κ.