Ολοκληρωμένο κατασκευαστικά  πρέπει να θεωρείται πλέον το έργο «Ολοκληρωμένη αισθητική περιβαλλοντική και βιοκλιματική αναβάθμιση κεντρικής πλατείας και κεντρικού πεζοδρόμου Καρδίτσας», καθώς ολοκληρώθηκε και η συμβατική προθεσμία περαίωσής του που με την τελευταία παράταση είχε οριστεί η 11η Απριλίου.

Χθες και σήμερα στο χώρο εργάτες ολοκλήρωναν τις τελευταίες μικροεργασίες που αφορούσαν κυρίως την τοποθέτηση κάποιων ξύλινων στοιχείων σε σημεία των τοιχίων που θα έχουν χρήση καθιστικού, καθώς και των ειδικών προστατευτικών θηκών στη βάση των μεταλλικών ιστών των νέων φωτιστικών που τοποθετήθηκαν στην πλατεία στο πλαίσιο του έργου.

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παν. Σβερώνης θα γίνει και μια επένδυση με πλάκες στο παρτέρι που κατασκευάστηκε στο χώρο, όπου βρίσκονται τα πλατάνια της Κεντρικής Πλατείας για να λυθεί λύση το πρόβλημα που δημιουργούσαν στο πεζοδρόμιο οι ρίζες των μεγάλων δένδρων, το οποίο επίσης θα έχει και χρήση καθιστικού στο πρότυπο των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στην υπόλοιπη πλατεία κατά την ανάπλασή της.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση του έργου ήταν 468.513 ευρώ και υπογράφηκε στις 11 Ιανουαρίου 2021 με ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων το αργότερο ένα χρόνο αργότερα θα έπρεπε δηλαδή να ολοκληρωθούν στις 11 Ιανουαρίου 2022. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021 δόθηκε παράταση κατόπιν σχετικού αιτήματος του εργολάβου που επικαλέστηκε τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, καθώς και την καθυστέρηση στην έλευση των υλικών λόγω προβλήματος που ανέκυψε εξ΄αιτίας του COVID-19 και της ενεργειακής κρίσης.

Εργασίες διαμόρφωσης των παρτεριών

Παράλληλα, εξελίσσονται από το Δήμο Καρδίτσας οι εργασίες για την διαμόρφωση των παρτεριών της κεντρικής πλατείας, οι οποίες  δεν είναι στο πλαίσιο της εργολαβίας της πλατείας, η οποία προαναφέρθηκε έχει ολοκληρωθεί. Ήδη, στα παρτέρια που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της πλατείας, στο χώρο, όπου βρίσκονται οι καφετέριες, έχει τοποθετηθεί σύστημα αυτόματου ποτίσματος και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τοποθετηθεί και χλοοτάπητας που θα ολοκληρώσει την παρέμβαση και την αισθητική αναβάθμιση των παρτεριών.

Εκτιμάται ότι τη Μ. Εβδομάδα και μέχρι το Πάσχα ο χώρος της πλατείας που θα πλυθεί και θα καθαριστεί άμεσα, καθώς και των παρτεριών της νότιας πλευράς θα έχει πλέον την τελική του μορφή, ενώ λίγο περισσότερος χρόνος ενδεχομένως να χρειαστεί για την τελική διαμόρφωση των μεγάλων παρτεριών στην ανατολική και δυτική πλευρά της πλατείας τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά το Πάσχα.

karditsaLive.Net