Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε δηλώσεις του μετά την τελετή Αγιασμού για τη νέα Δικαστική περίοδο στα Δικαστήρια Καρδίτσας, δείχνοντας την αλλαγή του φορέα υλοποίησης σαν την πλέον ιδανική λύση για να προχωρήσει άμεσα και γρήγορα το έργο. Μάλιστα κατονόμασε την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως αυτό τον φορέα απευθυνόμενος στον νέο αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κώστα Νούσιο.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να δει το όλο έργα μέσα από τις διαδικασίες που εξελίχθηκαν ως τώρα και διαπίστωσε πως παρότι υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εδώ και 13 χρόνια δυστυχώς το έργο δεν προχώρησε.
Ο λόγος που συνέβη αυτό, κατά τον συμπολίτη υπουργό Δικαιοσύνης, που συνοδευόταν και από μηχανικό του υπουργείου, ο οποίος θα εξέταζε επί τόπου το θέμα, ήταν ότι η μελέτη έδειχνε πολύ υψηλό υδροφόρο ορίζοντα με αποτέλεσμα το σχεδιαζόμενο υπόγειο του κτιρίου να μην είναι λειτουργικό. Αυτό οδηγεί ή στο να γίνει μια πολύ πιο μεγάλη λεκάνη στεγανοποίησης, λύση που θα εκτόξευε το κόστος του έργου ή να πάμε σε περιορισμό του χώρου του υπογείου.
Αυτή τη στιγμή συνέχισε ο κ. Τσιάρας, προσπαθούμε να ανακτήσουμε την μελέτη από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (φορέας που δημιουργήθηκε από διαφόρους φορείς μεταξύ των οποίων και η Θέμις κατασκευαστική που είχε την αρχική ευθύνη) για να ανατεθεί σε άλλο φορέα, κατά πάσα πιθανότητα την περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να τρέξει πιο γρήγορα.
Ο Αγιασμός για τη νέα Δικαστική περίοδο
Όλα αυτά, όπως προείπαμε ειπώθηκαν από τον υπουργό κατά την παρουσία του στην τελετή του Αγιασμού για τη νέα Δικαστική περίοδο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Δικαστικό Μέγαρο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.κ. Τιμόθεου και παρουσία δικαστών, εισαγγελέων, του προσωπικού των δικαστηρίων και πάρα πολλών μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας.
Στον χαιρετισμό του ο υπουργός μίλησε για μία μεγάλη προσπάθεια μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού στο χώρο της Δικαιοσύνης αλλά ταυτόχρονα και μία προσπάθεια να επανέρθει η ηρεμία μιας και τα ζητήματα που απασχόλησαν τον χώρο ήταν πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα.
Με την προσπάθεια όλων μας, συνέχισε, με την θεσμική επαναφορά όλων των διαδικασιών  που αφορούν στον ύψιστο θεσμό της Δικαιοσύνης, αλλά κυρίως με την ανάληψη του καθένα μας της ευθύνης που του αναλογεί θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που στο παρελθόν μας απασχόλησαν πολύ.
Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση  ότι η συνολική προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα θα βρει συμπαραστάτες όχι μόνο τους θεσμικούς παράγοντες αλλά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.
Τέλος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και δύναμη και με πραγματική συμβολή της Δικαιοσύνης στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Τις ευχές τους για τη νέα δικαστική χρονιά έδωσαν μέσω των χαιρετισμών τους ο βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κωτσός, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας που είναι και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κώστας Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γιώργος Ανυφαντής και η πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ολυμπία Κώστα.

karditsalive.net