Για πολλοστή φορά απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, το θέμα των ανεπιτήρητων ζώων στα ορεινά του Δήμου Καρδίτσας, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι μία "ανοιχτή πληγή" που δύσκολα θα κλείσει.

Στη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης τέθηκε εκ νέου το θέμα μέσω ερώτησης του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης" κ. Βασίλη Κρανιά, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και σε λίγο δεν θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί την περιοχή. Παράλληλα τόνισε ότι πλέον υπάρχουν και ζώα που έχουν πεθάνει σε διάφορα σημεία επιτείνοντας το πρόβλημα.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαδημητρίου, σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος έγινε μια σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για το πως μπορεί να συμβάλει ο καθένας.

Την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ένας στάβλος, για να φιλοξενηθούν τα ανεπιτήρητα ζώα που μπορούν να συλλεχθούν, κάτι που για τα περισσότερα είναι πολύ δύσκολο ακόμα και να τα πλησιάσει κανείς. Όσο για τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες τους, πρόσθεσε, ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλο και με τα ζώα χωρίς σήμανση δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν, κατέληξε, αλλά είναι μία περίπλοκη κατάσταση.

Πεζογέφυρες

Με αφορμή την αναφορά του στην περιοχή ο κ. Κρανιάς υπενθύμισε το πρόβλημα με την πεζογέφυρα "Τσιροπλάκη" στην Τ.Κ. Νεράιδας και άλλα ζητήματα προσβασιμότητας που παραμένουν ανοιχτά από τον ΙΑΝΟ.

Ο κ. Τσιάκος, που πήρε απ' αυτού το λόγο, υπενθύμισε την σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στην περιφέρεια και την θέση που εξέφρασε η Δημοτική Αρχή ότι υπάρχουν παρεμβάσεις που δεν προβλέφθηκαν και πρέπει να συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό της ΤΕΡΝΑ. Η πρότασή μας ήταν και είναι, συνέχισε, το Υπουργείο Υποδομών να δώσει επιπλέον χρήματα ή εντολή στην ΤΕΡΝΑ για να εντάξει και αυτές τις παρεμβάσεις.

Είναι πέντε πεζογέφυρες σημείωσε και όχι μόνο η πεζογέφυρα "Τσιροπλάκη" όπως και δρόμοι. Και ανέφερε χαρακτηριστικά τους δρόμους προς Καροπλέσι, Παλιοζωγλόπι και Νεράιδα.

karditsaLive.Net